Πώς να κάνετε το μικρό δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο - Τρεις συμβουλές για περισσότερο νοητό χώρο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Πώς να κάνετε το μικρό δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο - Τρεις συμβουλές για περισσότερο νοητό χώρο



   Ένα μικρό δωμάτιο δεν είναι απαραίτητα κακό, αντιθέτως δημιουργεί την αίσθηση της θαλπωρής πολύ πιο εύκολα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν αυτό αρχίζει και γίνεται αποπνικτικό και χάνει την αίσθηση της αναζωογόνησης και της χαλάρωσης που θέλουμε να μας δημιουργεί ο προσωπικός μας χώρος.

Όταν... 

 
 
υπάρχουν πάρα πολλά αντικείμενα μέσα σε αυτό ή αυτά τα αντικείμενα είναι πολύ μεγάλα, μπορούν πολύ εύκολα να κατακλύσουν τον χώρο και να αντικαταστήσουν την έννοια της γαλήνης και της ηρεμίας που πρέπει να αποπνέει ένα υπνοδωμάτιο.

Εκτός από την χρήση ελάχιστων στοιχείων για την μεγιστοποίηση της αίσθησης του χώρου σας, που αποτελεί βασικό κανόνα, δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει μεγαλύτερο.   

Επιλέξτε ένα χαμηλό κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο ευρύχωρου δωματίου είναι η επιλογή ενός χαμηλού κρεβατιού. Το χαμηλό κρεβάτι αφήνει κυριολεκτικά περισσότερο χώρο για «ανάσα» από πάνω του, κάνοντας το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο απ’ όσο είναι. Επιπλέον, τα συρτάρια κάτω από αυτό χρησιμεύουν για ουσιαστική αποθήκευση, ενώ ελαχιστοποιούν και τα έπιπλα που πρέπει να έχετε μέσα στο δωμάτιό σας.
Βάψτε τους τοίχους, το ταβάνι και το πάτωμα στο ίδιο χρώμα

Επιλέγοντας το ίδιο χρώμα (κατά προτίμηση λευκό) σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου, δημιουργείται η αίσθηση ότι όλα τα στοιχεία μέσα σε αυτό απομακρύνονται το ένα από το άλλο -όπως συμβαίνει όταν είστε έξω και παρατηρείτε τον ορίζοντα της θάλασσας και τον ουρανό που δεν είναι εύκολα διακριτοί- δημιουργώντας μια πιο ανοιχτή αίσθηση του χώρου.
Για τον φωτισμό χρησιμοποιήστε απλίκες

Για να ελευθερώσετε τα κομοδίνα σας, επωφεληθείτε από τον χώρο στον τοίχο και χρησιμοποιήστε απλίκες για τον φωτισμό του δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα μεγιστοποιήσετε το χώρο δίπλα στο κρεβάτι για πιθανή αποθήκευση άλλων αντικειμένων, αλλά τα επιτοίχια φωτιστικά συμβάλλουν και σε μια πιο ευάερη και ανοιχτή αίσθηση του χώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες