Η καραντίνα πάχυνε τους Γάλλους - Πόσο ανέβηκε ο δείκτης στη ζυγαριά εξαιτίας της έλλειψης άσκησης και του άγχους  
   
Οι Γάλλοι κλείστηκαν στο σπίτι, όπως και οι πολίτες στο μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη, και αυτό φάνηκε στη σιλουέτα τους.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου... 
Ifop για τον ιστότοπο Darwin Nutrition η πλειονότητα τους (57%) δήλωσε ότι πάχυνε μετά την έναρξη της καραντίνας στις 17 Μαρτίου, με την αύξηση του βάρους να είναι 2,5 κιλά κατά μέσο όρο ανά άτομο, εξαιτίας της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας και του άγχους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους κατά 2,7 κιλά κατά μέσο όρο (οι πρώτοι) και 2,3 κιλά (οι γυναίκες).

Μεγαλύτερη αύξηση βάρους παρατηρήθηκε μεταξύ των ανέργων και των ατόμων χαμηλότερης μόρφωσης, όπως και στα ζευγάρια με παιδιά σε σχέση με τους εργένηδες.

Εξαιτίας της καραντίνας, το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι «είχαν ένταση ή έντονες συζητήσεις» με τους συμβίους τους για τον καταμερισμό των εργασιών σχετικά με την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ το 41% είχε διαφωνίες για το μενού.

Στα ζευγάρια κυρίως οι γυναίκες ήταν αυτές που ετοίμαζαν τα γεύματα, με το 71% των Γαλλίδων να δηλώνει ότι προετοίμασε τα περισσότερα γεύματα, ενώ μόνο το 21% των ανδρών συμμετείχε περισσότερο στη διαδικασία σε σχέση με πριν το lockdown.

Από τους ερωτηθέντες, το 42% δήλωσε ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων, ενώ τα απεριτίφ πριν τα γεύματα έγιναν πιο συχνά επίσης για το 42%.

Μετά την άρση του lockdown στη Γαλλία περισσότεροι από τους μισούς (56%) σκοπεύουν να τρώνε πιο προσεκτικά, όμως μόνο το 18% σκοπεύει να κάνει δίαιτα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση στοιχεία του AFP.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε διαδικτυακά μέσω ερωτηματολογίου από τις 24 ως τις 27 Απριλίου σε δείγμα 3.045 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια