Όχι στις καλοκαιρινές διακοπές λένε οι Ιταλοί... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Όχι στις καλοκαιρινές διακοπές λένε οι Ιταλοί...



Οι πρώτες έξοδοι μετά την άρση των μέτρων θα είναι για λίγες ημέρες και κοντά στον τόπο κατοικίας με στόχο όσο περισσότερο δυνατόν βόλτες σε ανοικτούς χώρους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στην Ιταλία για τη φάση 2.

Η...
έρευνα της μεγαλύτερης τουριστικής ομοσπονδίας στην Ιταλία και του οργανισμού εμπόρων Confturismo-Confcommercio, δείχνει ότι αυξάνεται το ποσοστό όσων στο τέλος αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα αναβάλουν τις διακοπές τους εάν μπορούν, με τις πρώτες εξόδους τους να είναι μόνο για λίγες ημέρες.

Οι Ιταλοί δείχνουν να ανησυχούν για την πανδημία κάπως λιγότερο τον Απρίλιο από ότι το Μάρτιο (ποσοστό 80% έναντι 86%), με ένα μεγάλο ποσοστό 57% να λέει ότι ακόμα κι εάν τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάλι δεν πρόκειται να πάνε διακοπές. Το ποσοστό αυτό τον Μάρτιο ήταν μικρότερο, και κυμαινόταν στο 53%. Ενα ποσοστό 32% λένε ότι θα πάνε διακοπές, αλλά για 2-3 ημέρες και όχι μακριά από το σπίτι τους. Με άλλα λόγια, αντί για κανονικές καλοκαιρινές διακοπές οι Ιταλοί δείχνουν να προτιμούν «μικρά διαλείμματα», πράγμα που σημαίνει και λιγότερη κατανάλωση. Μόνο ένα 20% λέει ότι θέλει να γεμίσεις τις βαλίτσες του όταν λήξουν τα έκτακτα μέτρα και ένα 15% δηλώνει αβέβαιο για τη νέα οικονομική πραγματικότητα.


Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι βασιλεύει η αβεβαιότητα και ότι μετά από πολλές βδομάδες καραντίνας, η προτεραιότητα των Ιταλών είναι να βγουν έξω και με λίγους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός τους. Σε αυτό το πλαίσιο καταρρέουν και οι ελπίδες για αύξηση της κατανάλωσης, πράγμα που έχει σχέση και με το φόβο του συγχρωτισμού και με την υφέρπουσα οικονομική κρίση: μόνο το 7% των ερωτηθέντων έχει βάλει την κατανάλωση μεταξύ των στόχων του, ποσοστό που πέρσι την ίδια εποχή ήταν 22%.

«Καταγράφουμε δραματικά στοιχεία», λέει ο πρόεδρος της Confturismo-Confcommercio, Λούκα Πατανέ. «Εκτός από τα 20 δισεκατομμύρια που θα χάσουμε από τους ξένους τουρίστες που δεν θα έρθουν, το ποσό θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο, εάν συμπεριλάβει κανείς στις ζημιές και τις απώλειες των επιχειρήσεων και των τομέων που κινούνται γύρω από τον τουρισμό. Επομένως το συνολικό ποσό θα είναι περί τα 120 δισ. ευρώ από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου και θα βρεθούν σε κίνδυνο πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης το να μην επέμβει κανείς εγκαίρως και με αποτελεσματικά εργαλεία για να στηριχτούν οι δραστηριότητες του τομέα και της κατανάλωσης, με μια συγχρονισμένη κίνηση σε πολλά μέτωπα, σημαίνει ότι εθελοτυφλείς μπροστά σε ουσιώδη προβλήματα και δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ποιοι είναι οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας της χώρας σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες