28 Μαΐ 2020

Στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων οι αγρότες - Φωτίζουν τα σύνορα

0 comments


 
   Στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων στάθηκαν από τη πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης, καθώς έβγαιναν με τα τρακτέρ τους ώστε να φωτίζουν τους τα περάσματα. Πλέον αγόρασαν προβολείς, ώστε να γίνεται πιο «εύκολη» η δουλειά τους.

Εκείνες... 

 
 
τις δύσκολες ημέρες του Φεβρουαρίου, αγρότες- μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κάθε βράδυ έβγαιναν οργανωμένα με τα τρακτέρ τους, προκειμένου να φωτίζουν τα σύνορα και τα περάσματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών στον Έβρο.

«Το κάναμε οργανωμένα τότε και βγαίναμε. Και για εμάς ήταν πρωτόγνωρο να βλέπουμε αυτές τις εικόνες με τόσους μετανάστες» είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής.

Στη συνέχεια όμως - και για λόγους ασφαλείας - βρήκαν μια άλλη λύση προκειμένου να συνεχιστεί ο φωτισμός των συνόρων τη νύχτα στην περιοχή των Φερών.

«Επειδή υπήρχε επικινδυνότητα για τους ανθρώπους, βρήκαμε έναν άλλο τρόπο να φωτίσουμε την συγκεκριμένη περιοχή. Είχαμε πάρει μια προσφορά από επιχείρηση της περιοχής και αγοράσαμε φώτα για τρακτέρ. Κάναμε καλωδιώσεις και βάλαμε τις μπαταρίες από τα τρακτέρ κάτω στο έδαφος και τους προβολείς πάνω στα δένδρα και έτσι φωτίζαμε τη νύχτα την περιοχή» εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής.

Σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Συλλόγου προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα για να συνεχιστεί ο φωτισμός των συνόρων στις Φέρες, εκεί που βρίσκεται και η, γνωστή πλέον, περιοχή του Μελισσοκομείου.

Συγκεκριμένα, αγόρασαν 10 μεγάλα φωτοβολταϊκά πάνελ και προβολείς τα οποία δώρισαν στον στρατό και τα οποία είναι συνδεδεμένα με προβολείς κάνοντας τη νύχτα μέρα στην περιοχή.

«Επειδή η κατάσταση (σ.σ. εννοεί στα σύνορα) έχει πάρει μια μονιμότητα, αγοράσαμε και προσφέραμε στον Στρατό φωτοβολταϊκά πάνελ με προβολείς για μια μόνιμη εγκατάσταση» σχολίασε ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση παραμένει ήρεμη παρότι, όπως είπε, υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα στην απέναντι πλευρά των συνόρων την οποία, όμως, χαρακτηρίζει φυσιολογική. «Έχουμε εμείς κινητικότητα, έχει και η απέναντι πλευρά».

Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι οι ροές των μεταναστών είναι μηδαμινές τον τελευταίο καιρό, ενώ, ακόμα και όσοι καταφέρνουν να περάσουν, αμέσως συλλαμβάνονται. Εκτιμά, τέλος, ότι δύσκολα θα προσπαθήσει η τουρκική πλευρά να επαναλάβει τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου, μιας και ο στρατός και η αστυνομία έχουν «κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλο το μήκος των συνόρων με φράχτες και εμπόδια, έχουν κλείσει όλα τα περάσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε