Σε οικονομικό αδιέξοδο η εστίαση: Το 40% των εστιατορίων δε θα ανοίξει - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Σε οικονομικό αδιέξοδο η εστίαση: Το 40% των εστιατορίων δε θα ανοίξει



 


   
   Ζητάμε κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσουμε είπε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης

Το... 

 
 
 
οικονομικό αδιέξοδο λόγω κορονοϊού δε θα επιτρέψει σε πολλές επιχειρήσεις της εστίασης να ανοίξουν, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Επιτροπίδης ανέφερε συγκεκριμένα, ότι «το 40% της εστίασης δε θα ανοίξει καν» και πρόσθεσε, ότι «κανένας επιχειρηματίας δεν είχε λεφτά στην άκρη για να επιβιώσει», μετά από μία 10ετία κρίσης και 3-4 μήνες εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

«Ζητάμε κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσουμε», ανέφερε ο κ.Επιτροπίδης και διευκρίνισε, ότι «η επιστρεπτέα προκαταβολή, αν και έγιναν 90.000 αιτήσεις, δόθηκε σε μόνο 8.000, γιατί έχει πολύ αυστηρές δικλείδες ασφαλείας, με έλεγχο βιβλίων σε βάθος 10ετίας». Αποκάλυψε μάλιστα πως ιδιωτικές εταιρίες έχουν κόψει το ρεύμα σε μαγαζιά λόγω χρεών.

Χαρακτήρισε «χαζομάρα της κυβέρνησης», που δεν άνοιξαν νωρίτερα τα καταστήματα της εστίασης, όταν προκαλείται τόσο μεγάλος συνωστισμός σε πάρκα, πλατείες και την παραλία.

«Ουσιαστικά με τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουμε με δύο 4άρες παρέες», τόνισε και πρόσθεσε, πως αν σε ένα τραπέζι είναι οικογένεια με 5 άτομα, θα βάλουν μία καρέκλα παραπάνω και δε θα τη «χωρίσουν». «Δε θα το κάνουμε αυτό και ας έρθει η αστυνομία να μας γράψει», ξεκαθάρισε ο κ.Επιτροπίδης.

Μίλησε για καταστήματα 2 ταχυτήτων, αφού η πλειοψηφία διαθέτει εξωτερικό χώρο έως 24 τ.μ., ενώ σε περιοχές όπως η Περαία και η Ασπροβάλτα, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης από τους δήμους επιπλέον τετραγωνικών. «Το 80% της εστίασης δεν έχει επιπλέον χώρο», κατέληξε ο κ.Επιτροπίδης και εκτίμησε, ότι το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει κύμα «αποχωρήσεων» υπαλλήλων από τον κλάδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες