Οριστικά την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασηΟριστικά την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, δηλαδή εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. O κ. Παπαθανάσης είπε ότι τα αποτελέσματα των πρώτων φάσεων της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων θα γίνουν γνωστά στο τέλος Μαΐου και είναι λογικό να περιμένουμε να γίνει το βήμα σωστά, ώστε να μην χρειαστεί να υπάρξει πισωγύρισμα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του όλες τις εισηγήσεις και τα αιτήματα να ανοίξουν νωρίτερα, ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο, οι οργανωμένες παραλίες και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του έως αύριο. Εξήγησε ότι αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες σε σχέση με τις οργανωμένες παραλίες, είναι ο χρόνος παραμονής των πολιτών στις πλαζ. Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πάντως ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαϊου, τα εμπορικά κέντρα, ενώ συζητούν να ανοίξουν εντός του μήνα τα κέντρα τατουάζ.

Αναφορικά με τα γυμναστήρια δήλωσε ότι σύμφωνα με το σχέδιο άρσης των μέτρων, το άνοιγμα τους προγραμματίζεται για τις 29 Ιουνίου. Ο κ Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι όταν θα επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά, στις 25 Μαΐου, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με όλα τα ιδιωτικά σκάφη. Για την ίδια ημερομηνία προσδιορίζεται το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εκδηλώσεις όπως γάμους και βαφτίσεις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια