Αλαλούμ με το επίδομα...


 Κυριάκο, τα νούμερα δεν βγαίνουν...
Σύγχυση επικρατεί μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το έξτρα επίδομα σε μακροχρόνια ανέργους. Σύμφωνα με όσα είπε στο διάγγελμά του ο Κ. Μητσοτάκης, το σχετικό επίδομα θα πάρουν 155.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Oπως...
αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι 155.000 χιλιάδες που υπολογίζεται ότι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ, είναι όσοι κατέστησαν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή όσοι συμπλήρωσαν 12μηνο στα μητρώα του ΟΑΕΔ από την 1η Απριλίου 2019 και μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τα 400 ευρώ θα πιστωθούν αυτόματα στο λογαριασμό τους.

Όμως η ΓΣΣΕ, υπολογίζει τον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων σε 470.000. Λίγη ώρα πριν την εξαγγελία του Πρωθυπουργού η ΓΣΕΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ανέρχονται σε σχεδόν μισό εκατομμύριο, τρεις φορές παραπάνω από όσους τους υπολογίζει η κυβέρνηση και ζήτησε την άμεση στήριξή τους. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ αυτός ο αριθμός ανέργων δεν λαμβάνει ούτε το επίδομα ανεργίας, ούτε το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ λόγω κοροναϊού και βρίσκεται στη δυσμενέστερη θέση.

Με την εικόνα της ΓΣΕΕ φαίνεται να συμφωνεί η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου που αναφέρει ότι το επίδομα δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων. «Έχει εικόνα ο Πρωθυπουργός πόσοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα; Το πενιχρό επίδομα που εξήγγειλε μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση δεν καλύπτει ούτε το 1/3 αυτών», αναφέρει σε σχόλιό της η Έφη Αχτσιόγλου...

Πηγή tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια