Όχι» Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας και γαντιών.....από τον γενικό πληθυσμό...

Στη χρήση της μάσκας και των γαντιών εν μέσω πανδημίας αναφέρθηκε σήμερα (Πέμπτη) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η...
αναφορά του κ. Τσιόδρα έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη νέα οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τη μάσκα, σύμφωνα με την οποία η χρήση μάσκας μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τη μετάδοση της ασθένειας. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ECDC, η χρήση μάσκας από το κοινό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πηγή ελέγχου και μείωσης της εξάπλωσης της ασθένειας, μειώνοντας την έκκριση αναπνευστικών σταγονιδίων από ασυμπτωματικούς πολίτες.

Σήμερα, ο κ. Τσιόδρας συμφώνησε καταρχάς με τον CDC, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν βοηθά η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που δίνει στον γενικό πληθυσμό η χρήση μάσκας, σημειώνοντας πως δεν συστήνεται από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.


«Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Όσο για τη χρήση γαντιών, ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος, υποστηρίζοντας πως μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό, τη στιγμή που υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η χρήση βοηθά στην προστασία από τον ιό. «Η χρήση στις εξωτερικές δραστηριότητες δεν συστήνεται, διότι αποσπούν από τον καθαρισμό χεριών».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος10:19 π.μ.

    MIA XAΡΑ ΤΗΝ ΚΟΤΣΑΡΙΣΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΟΜΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε