Μια 66χρονη είδε το χάρο με τα μάτια της από Ρομά - Την βίασαν και την λήστεψαν 
 
 
    Οι δράστες ζούσαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι της

Μόλις μια εβδομάδα χρειάστηκε στις Αστυνομικές Αρχές για να εντοπίσουν, να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους δράστες των ειδεχθών πράξεων, ληστείας μετά βιασμών σε βάρος 66χρονης στην περιοχή της... 

 
 
 
 
Ζαχάρως. Δράστες φέρονται να είναι δύο αδέρφια ΡΟΜΑ ηλικίας 20 και 42 ετών, που ζούσαν σε περιοχή κοντά στο σπίτι του θύματος

Οι δράστες όπως αναφέρει το ilialive.gr. ήταν ανάμεσα στα άτομα που είχαν προσαχθεί απο την πρώτη στιγμή από τις Αρχές στο πλαίσιο της προανάκρισης της υπόθεσης. Όμως είχαν προβάλει δικαιολογίες που εκείνη την ώρα τους παρείχαν άλλοθι. Οι αστυνομικοί όμως παρακολουθώντας τις κινήσεις των υπόπτων, αλλά και με τη χρήση της τεχνολογίας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία και να επιβεβαιώσουν πως αυτοί ήταν οι δράστες της απίστευτης αυτής υπόθεσης.

Τρεις ώρες μαρτύριο

Οι δράστες ζούσαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι της γυναίκας σε μια απόμερη τοποθεσία. Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα περίπου στις 11 τα δύο αδέρφια, εισέβαλαν στο σπίτι της. Άσκησαν βία προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα και αντικείμενα αξίας. Κάποια στιγμή οι δράστες σκέφτηκαν να βιάσουν τη γυναίκα κάτι που έκαναν εναλλάξ. Ψάχνοντας στο σπίτι βρήκαν την κάρτα ανάληψης χρημάτων και θέλησαν να πάνε στην τράπεζα για να πάρουν τις οικονομίες της γυναίκας. Τι κι αν η ίδια τους έλεγε πως δεν έχει χρήματα, αυτοί δεν την πίστεψαν και έψαχναν τρόπο για να τους αποκαλύψει τον αριθμό pin. Πήραν τη φιάλη του υγραερίου και άρχισαν να την απειλούν πως αν δεν τους δώσει τον αριθμό θα την κάψουν ζωντανή. Εκείνη φοβούμενη τους έδωσε τον αριθμό. Ο ένας έφυγε για την τράπεζα με το αυτοκίνητο της γυναίκας και ο δεύτερος έμεινε πίσω για να φυλάει τη γυναίκα, την οποία όμως ξαναβίασε. Ο δεύτερος αδερφός γύρισε μετά από λίγη ώρα από την τράπεζα άπραγος, αφού ο λογαριασμός δεν είχε χρήματα. Εξοργισμένοι οι δράστες που δεν έβρισκαν αυτό που ήθελαν απείλησαν ξανά, να κάψουν τη γυναίκα που αναγκάστηκε πλέον να τους υποδείξει κάποια λίγα κοσμήματα που είχε, αξίας 300 ευρώ. Πήραν αυτά, το ποσό των 200 ευρώ που αρχικά είχαν βρει στο πορτοφόλι της και το κινητό της τηλέφωνο και έφυγαν περίπου στις 2 το πρωί.

Η επιχείρηση σε Ζαχάρω και Καλαμάτα

Οι αστυνομικοί της Υ.Α. Πύργου και του Α.Τ. Ζαχάρως μετά την αρχική προσαγωγή των δύο υπόπτων τότε, συνέχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Και όταν βεβαιώθηκαν από τα στοιχεία που είχαν πως πρόκειται για τους δράστες της ληστείας μετά βιασμών σε βάρος της γυναίκας, οργάνωσαν επιχειρηση για τη σύλληψή τους. Έτσι χθες το πρωί, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ζαχάρω και στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν οι δράστες και προσήχθησαν. Κατά την εξέταση τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου αποδέχτηκαν τις πράξεις τους. Λίγο αργότερα εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηλείας με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.

Ο 42χρονος παρέμενε στον καταυλισμό του στη Ζαχάρω, ενώ ο 20χρονος αδερφός του είχε διαφύγει για να κρυφτεί μετά την πράξη του στην Καλαμάτα. Μάλιστα για να μεταβεί εκεί είχε κλέψει μια μοτοσικλέτα απο το Επιτάλιο στις 21 Απριλίου.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια