Πώς πεθαίνουν «κάτω από τη μύτη» των γιατρών... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Πώς πεθαίνουν «κάτω από τη μύτη» των γιατρών...



Προβληματισμός για τους νεότερους ασθενείς...
Αυξάνονται σταθερά οι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που εισάγονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία στη χώρα μας, με τους ειδικούς να προβληματίζονται ολόενα και περισσοτερο για τα άτομα νεότερης ηλικίας που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με...
τα τελευταία διαθεσιμα στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν απο τρια 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι χθες σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται στα 892, με τα 71 να προστέθηκαν χθες στον σχετικό κατάλογο. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.

Αλλαγές στη θεραπευτική προσέγγιση της λοίμωξης

Περίπου έναν μήνα αφότου καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου οπως και η απαρχή για τις εκατοντάδες νοσηλείες στα νοσοκομεία οι ειδικοί εχουν πια καταλήξει σε βασικά ζητήματα που αφορούν τη θεραπεία των ασθενών. Μέχρι στιγμής όλες οι θεραπείες χορηγούνται στο πλαίσιο της νοσηλείας, και αυστηρώς μόνο στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα όμως με όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, χθές η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε θεραπευτικό πρωτόκολλο για θεραπεία ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες θα μπορούσε να δοθεί παρόμοια αγωγή, πάντα υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, στην κοινότητα. Παράλληλα ανακοίνωσε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για τα θεραπευτικά σχήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έναντι της νέας νόσου.

«Επειδή αυτά τα φάρμακα δίνονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο στα πλαίσια στενής παρακολούθησης των ασθενών από γιατρό, ιδιαίτερα για λόγους ασφαλείας, κάποια από αυτά έχουν σοβαρές παρενέργειες που αφορούν το αίμα, την καρδιά, το ήπαρ. Καταλαβαίνετε, δε μπορούν και δεν πρέπει να δοθούν μαζικά στον κόσμο ή σε ανθρώπους με ήπια συμπτώματα» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή που θα λαμβάνουν προληπτικά οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής στο ΕΣΥ, που έρχονται σε στενή επαφή με ασθενείς με αποτέλεσμα να νοσούν πολλοί εξ αυτών.

Η περίπτωση του 42χρονου Γερμανού στην Κρήτη

Ότι ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους και να οδηγήσει σε μοιραίες επιπλοκές δυστυχώς επιβεβαιώθηκε προχθές με τον θάνατο του Γερμανού επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αναφερόμενος στο θανατηφόρο συμβάν ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα» και εξήγησε ότι «πρόκειται για μια επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τη λοίμωξη από τον νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες όλοι οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί στην Ελλάδα που χειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου. Στον ασθενή μάλιστα από την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσαν στην Κρήτη, χορηγούταν ειδική προληπτική αγωγή, αντιπηκτική αγωγή, για αυτόν τον σκοπό».


Ωστόσο, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως δεν πρόκειται για επιπλοκή που αφορά μεγάλο ποσοστό των ασθενών. Επικαλέστηκε δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί στην Κίνα και που δείχνουν τη σπανιότητα των επιπλοκών σε υγιείς ανθρώπους. «Αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου, όταν αυτή αφορά ανθρώπους υγιείς χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο» κατέληξε ο ειδικός.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες