Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο - Κλείνουν σχολεία, αθλητικοί χώροι, θέατρα και σινεμάΈκτακτα μέτρα ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Κυβέρνηση μετά το ένατο κρούσμα που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου, με την συμμετοχή της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και άλλων μελών της κυβέρνησης, προκειμένου να καθοριστεί το νέο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της νόσου.

Τα μέτρα κρίθηκαν επιβεβλημένα μετά το 9ο κρούσμα, έναν 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου, αφού ταξίδεψε πρόσφατα με γκρουπ δεκάδων ατόμων στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο.

Αναλυτικά, σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα κλείνουν σχολεία και χώροι άθλησης σύμφωνα με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι χώροι συνάθροισης, θέατρα, σινεμά και αθλητικοί χώροι.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας


«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Τσιόδρας.

«Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια