Τηλε-διαφωνίες στη Σύνοδο Κορυφής... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Τηλε-διαφωνίες στη Σύνοδο Κορυφής...



Βέτο από Ιταλία και Ισπανία...
Δεν τα βρίσκουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, η οποία πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19).

Συγκεκριμένα...
οι ηγέτες της Ιταλίας και της Ισπανίας (Κόντε και Σάντσεθ, αντίστοιχα) απέρριψαν ως απαράδεκτες και απογοητευτικές τις προτάσεις που βρίσκονται στο προσχέδιο της συνόδου. Οι δύο ηγέτες ζήτησαν να βρεθεί μία κατάλληλη λύση για την πολύ σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ζουν όλες οι χώρες, καθώς οι προτάσεις δεν είναι οι αρμόζουσες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ζήτησαν, ακόμη, όπως αναφέρει η La Stampa, από το Συμβούλιο Κορυφής να αναθέσουν στους πέντε προέδρους των ευρωπαϊκών θεσμών (Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωκοινοβούλιο, ΕΚΤ, Eurogroup) να ετοιμάσουν νέες προτάσεις μέσα σε δέκα ημέρες. 


Με αιχμή τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο εξαιτίας της αρνητικής στάσης ορισμένων χωρών μελών, ως προς την ανάγκη υιοθέτησης των ευρωπαϊκών ομολόγων, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με τη Rai και την εφημερίδα La Repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες