Τρεις χυμοί που «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Τρεις χυμοί που «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό



Ο πιο απλός τρόπος για να παραμείνει κανείς υγιής στην εκπνοή του χειμώνα, είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του καταναλώνοντας τροφές που θωρακίζουν την άμυνά του έναντι ιών και μικροβίων.

Αν και συνήθως... 



καταναλώνονται ολόκληρες, οι τροφές που θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν μπορούν να καταναλωθούν και με τη μορφή χυμού.

Δείτε τρεις υγιεινούς χυμούς που τονώνουν το ανοσοποιητικό:

Κουρκουμάς, μανταρίνι, καρότo:

Το κίτρινο μπαχαρικό με την αντιφλεγμονώδη δράση, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοπόρωσης και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τη φθορά των μυών που προκαλείται από την άσκηση. Το μανταρίνι, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, γνωστή για τη δράση της έναντι του κρυολογήματος. Η βιταμίνη C πιστεύεται επίσης ότι αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένωση που προστατεύει το αναπνευστικό και αποτρέπει την είσοδο των επιβλαβών βακτηρίων στην κυκλοφορία του αίματος.

Μηλόξιδο, τζίντζερ και μέλι:

Φτιάξτε ένα ρόφημα με βάση το νερό, στο οποίο θα προσθέσετε αυτά τα συστατικά. Το τζίντζερ περιέχει το ενεργό συστατικό τζιντζερόλη, στην οποία αποδίδεται η χαρακτηριστική πικάντικη και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση του. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου και άλλων φλεγμονωδών καταστάσεων, αλλά και στην αντιμετώπιση της ναυτίας. Το μηλόξιδο ωφελεί εμμέσως το ανοσοποιητικό. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε ωφέλιμα συστατικά (πρωτεΐνες, ένζυμα, καλά βακτήρια) μπορεί να σκοτώσει τα επικίνδυνα βακτήρια. Βοηθά επίσης στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, αλλά και στην απώλεια βάρους.

Βότανα, superfruits και εσπεριδοειδή: 
Φτιάξτε το δικό σας αφέψημα με διάφορα βότανα, superfruits και εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, λεμόνια και λάιμ, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες