Διαψεύδει η Αστυνομία δημοσιεύματα για πυροβολισμό αστυνομικού από εθνοφύλακεςΣε διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου προχώρησαν οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


«Τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι εθνοφύλακες και κυνηγοί που έκαναν… «περιπολία» είδαν κάποιον να κινείται σε κοντινή τους απόσταση, αποφάσισαν να τραβήξουν τη σκανδάλη (!) γιατί πίστεψαν πως επρόκειτο για μετανάστη ή πρόσφυγα που είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία! 

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης είχε καλέσει την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να απαντήσουν σχετικά με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. 
«Οι εξελίξεις αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών ομάδων, φαίνεται, δυστυχώς, ότι μας επιβεβαιώνουν. Λίγη ώρα αφότου με ανακοίνωσή μας ζητήσαμε εξηγήσεις για τη δράση τους, ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση για τραυματισμό αστυνομικού από πυρά αυτόκλητης ομάδας εθνοφυλάκων στον Έβρο. 

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιβεβαιώνουν ή όχι το τραγικό αυτό συμβάν; Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες; Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».   

elkosmos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια