5 Μαρ 2020

Τέλος στην αγωνία που βιώνουν πολλοί αγρότες λόγω των δασικών χαρτών-οριστική επίλυση του ζητήματος »

0 comments
Σε διαβούλευση βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με την παρέμβαση του οποίου λύνεται και το ζήτημα των δασικών χαρτών, το οποίο είχε κινητοποιήσει τον Τάσο Μπαρτζώκα.
Από την αρχή της ανάληψης των βουλευτικών καθηκόντων του, αλλά και νωρίτερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί λύση στην αναστάτωση σε αρκετούς καλλιεργητές, οι οποίοι καλλιεργούσαν επί συναπτά έτη αγροτεμάχια που τους είχαν διανεμηθεί νόμιμα, η καλλιεργητική χρήση των οποίων διέτρεχε κίνδυνο λόγω της προχειρότητας με την οποία καταρτίστηκαν οι δασικοί χάρτες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός του ότι γνωστοποίησε το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία, και συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει πλήθος καλλιεργητών, ώστε να συγκεντρωθούν τα τοπογραφικά δεδομένα, υπό τα οποία καθίσταται φανερό ότι τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν υπόκεινται σε διοικητικές πράξεις διανομών, άρα δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών.
Κατά τις συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δρ Γρηγόριο Βάρρα, έθιξε την ανάγκη να διατηρηθεί το καθεστώς επιδοτήσεων, προκειμένου οι καλλιεργητές να μην έρθουν αντιμέτωποι με το σοβαρό κίνδυνο να υποστούν περαιτέρω μείωση του εισοδήματος τους.
Το ζήτημα ελήφθη σοβαρά υπόψιν από τους συναρμοδίους, οι οποίοι κατά την κατάρτιση του νομοσχεδίου, ενσωμάτωσαν την πρόβλεψη ότι αναστέλλεται η ισχύς των δασικών χαρτών για αγρούς που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν απωλέσει το δασικό τους χαρακτήρα, δηλαδή σε περιοχές που εσφαλμένα απεικονίζονται σε αυτόν.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας νιώθει πολύ ικανοποιημένος με την εξέλιξη της εν λόγω υπόθεσης, ιδιαίτερα αφού συμμετείχε στη διαδικασία αποκατάστασης της αδικίας εις βάρος πολλών Ημαθιωτών αγροτών. Στόχος του εξακολουθεί να παραμένει η ομαλή αποκατάσταση της ροής των επιδοτήσεων-ενισχύσεων, προκειμένου ο αγροτικός κόσμος να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε