Σοβαρή καταγγελία Μητσοτάκη: ''Οι μετανάστες μιλούν άπταιστα τουρκικά - Θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου''


 
Αναλυτικά όσα είπε ο Πρωθυπουργός.

Μετά την επιθεώρηση των συνόρων από τον Εβρο οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρούν σε δηλώσεις.

Νωρίτερα...  


το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Σαρλ Μισέλ και ο Νταβίντ Σασόλι επιθεώρησαν από αέρος την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, (από τη μεριά της Τουρκίας) όπου τα τελευταία 24ωρα έχουν συρρεύσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θέλοντας να περάσουν στην Ελλάδα.

Στην αρχή των δηλώσεων του ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία «ως επίσημο διακινητή προσφύγων και διακινητών».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από τη Συρία αλλά ζουν με ασφάλεια στην Τουρκία, μιλούν άπταιστα τουρκικά. Το καθήκον μου είναι να υπερασπίσω τα δικαιώματα της χώρας μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της και επέτρεψαν πάνω από 24.000 απόπειρες εισόδου στη χώρα.

«Οι απειλές του Ερντογάν δεν πέρασαν. Προσέκρουσαν στην ετοιμότητα του ελληνικού λαού, αλλά και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που είμαι σίγουρος ότι θα εκφραστεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Είδαμε από κοντά στη συμβαίνει εδώ. Και αυτή είναι μια: η Τουρκία κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της, να στέλνει χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους στην Ελλάδα. Παραβιάζει κατάφορα την κοινή δήλωση με την ΕΕ. Δυστυχώς, η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών. Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα και την προστασία της χώρας μου. Κινούμαστε απολύτως στα πλαίσια του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βασικά σημεία των δηλώσεων Μητσοτάκη:

Η Τουρκία κάνει πράξη την απειλή της και επιχειρεί να στείλει κατατρεγμένους στη χώρα μας ζητώντας ανταλλάγματα. Τους χρησιμοποιεί και παραβιάζει την κοινή δήλωση με την ΕΕ.
Η Τουρκία είναι επίσημος διακινητής. Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό, συνιστά μια ασύμμετρη απειλή. Η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει τη μορφή της επιβολής
Υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου. Και υποχρεώση της Ευρώπης να προστατεύσει την Ελλάδα και αυτό θα κάνει.

Mην επιχειρείτε να μπείτε στην Ελλάδα, δεν θα το καταφέρετε. Δεν μπορεί μια χώρα να σηκώσει ένα διεθνές πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «αναμένει απτή αλληλεγγύη από την Ε.Ε.» και δήλωσε πως η παρουσία των κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων στέλνει σαφές μήνυμα. «Είδαμε τι συμβαινεί εδώ παρά τη προπαγάνδα των fake news», πρόσθεσε

«Δυστυχώς η Τουρκία μετατράπηκε σε επίσημο διακινητή μεταναστών» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η χώρα αντιμετωπίζει μία ασσύμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Παράλληλα, ανέφερε πως αποτελεί «υποχρέωση μας η προφυλάξη της εθνικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Κινούμαστε απολύτα στο πλαίσιο τους διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα μπορεί να προφυλάξει τα σύνορα της, αποτρέψαμε την παράνομη είσοδο σε πάνω από 24.000 μετανάστες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια