Οι Τούρκοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο!... BINTEO-ΣΟΚ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Οι Τούρκοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο!... BINTEO-ΣΟΚ



BINTEO-ΣΟΚ...
Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, για...
να τον γκρεμίσει.


Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια, σε ποσοστό 75%! Το όχημα αυτού του τύπου διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.





Από τις 7 το πρωί του Σαββάτου, είχε ξεκινήσει εκ νέου η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανιών, η οποία είχε σταματήσει στις 2 τα ξημερώματα. Η ρίψη, επί της ουσίας, συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα από Τούρκους αστυνομικούς, αλλά και κάποιους πρόσφυγες.

Από νωρίς, μετανάστες, με τη συνδρομή-ανοχή Τούρκων ενστόλων, οι οποίοι βρίσκοντααν συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ, πετούσαν συνεχώς δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης. Συγχρόνως, κάποιοι επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν, μόλις σημειώνεται επίθεση, με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες