Δώρο Πάσχα 2020: Ποιοι και πότε θα το λάβουν... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Δώρο Πάσχα 2020: Ποιοι και πότε θα το λάβουν...



Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις-εργοδότες που ανέστειλαν την λειτουργία της επιχείρησής τους, είτε με...
κρατική εντολή είτε επειδή πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ. Αντίθετα οι  επιχειρήσεις- εργοδότες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους οφείλουν να καταβάλουν κανονικά το δώρο Πάσχα έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

 Μέχρι τις 10 Απριλίου, επιπλέον 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν ένα έκτακτο δώρο, μια οικονομική ενίσχυση.

Με τις νέες ρυθμίσεις θα προβλέπεται η καταβολή του δώρου Πάσχα σε μεταγενέστερο χρόνο από την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά όχι αργότερα από την 30ή Ιουνίου 2020.


Έως τις 30 Ιουνίου ο εργοδότης απαλλάσσεται από την επιβολή διοικητικών ή άλλων  κυρώσεων, δεν ισχύει όμως το ίδιο εάν υπερβεί την καταληκτική ημερομηνία.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για το διάστημα που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους, το τμήμα του δώρου του Πάσχα θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι το δώρο Πάσχα είναι αναλογία ημερομισθίων από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι 30 Απριλίου επίσης του τρέχοντος έτους.

Το διάστημα αυτό ο εργαζόμενος πληρώνεται τον μισό μισθό ή 15 ημερομίσθια αν πληρώνεται με ημερομίσθιο. Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα. Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψιν ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Νωρίτερα όμως θα πληρωθούν τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα. Ο ΟΑΕΔ αποφάσισε η προπληρωμή να ξεκινήσει από σήμερα Τρίτη.

Συγκεκριμένα οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.
Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.
Η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες