Κορονοϊός: 14 νέα κρούσματα, 45 επιβεβαιωμένα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: 14 νέα κρούσματα, 45 επιβεβαιωμένα


 
Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται... 

 
 
 
για ανθρώπους οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ του 66χρονου που είχε διαγνωστεί με τον ιό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 11 άτομα που ανήκαν στο γκρουπ που πήγε στους Αγίους Τόπους και στο οποίο έχουν βρεθεί ακόμα 21 κρούσματα.

Οι άλλοι τρεις ασθενείς, ανήκουν στον περίγυρο αυτών των 11 και κόλλησαν αφού ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Παράταση μέτρων και λήψη νέων

Με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνομώνων επίσης παρατείνονται τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο παρατείνονται τα μέτρα, δηλαδή παραμένουν κλειστά τα σχολεία, θέατρα και αναβάλλονται εκδηλώσεις.

Παράλληλα σε αυτούς τους νομούς ακυρώνονται όλες ο εκδρομές προς το εξωτερικό! Την ίδια ώρα παρατείνεται και το μέτρο αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό, σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, οι ομάδες που έχουν έδρα τους νομούς αυτούς, θα παίζουν τους αγώνες χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Αναμένεται να νοσήσει το 5%-10% των Ελλήνων

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος καθώς η νόσος εκδηλώνεται και με ήπια συμπτώματα ή και χωρίς συμπτώματα. Εκτιμά δε πως θα νοσήσει από τη νόσο το 5-10% του πληθυσμού εφέτος, και ανέφερε προκειμένου να προλάβει, όπως είπε, την επιδημία του φόβου και του πανικού που είναι πολύ χειρότερες, πως από την εποχική γρίπη νοσεί το 15% των Ελλήνων.

Οι ευπαθείς ομάδες στο επίκεντρο των μέτρων

Οι άνθρωποι με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, καρδιολογικά, μεταβολικά, ανοσοκατασταλμένοι, απειλούνται από τα ήπια ή και ανύπαρκτα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το 80% εκείνων που νοσούν. Για αυτές τις ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού τα μέτρα υγιεινής αλλά και τα μέτρα αυτοπεριορισμού αποκτούν πραγματικά άλλη σημασία, καθώς γίνονται το πιο ισχυρό όπλο τους.

Τέλος ανέφερε ότι συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες