Το μυστικό για να μη λασπώνουν τα μακαρόνια


 
Ακόμη και η καλύτερη μαγείρισσα να είσαι, έχεις έρθει κι εσύ αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα, που μοιάζει με άλυτο… 

 
 
 
 
 
 
 
το λάσπωμα των μακαρονιών. Θα έχεις ακούσει πολλές και πολλούς να διαμαρτύρονται πως παρόλο που κρατούν σωστά τους χρόνους βρασίματος, τα μακαρόνια και πάλι κολλάνε μεταξύ τους και είναι λασπωμένα.

Κι, όμως, αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε αρχικά, είναι το νερό που θα τα ρίξετε να έχει βράσει καλά. Επίσης, θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά, ενώ το «μυστικό» με το ελαιόλαδο – ρίχνεις δηλαδή λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα για να μην κολλάνε – δεν ισχύει, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ.

Όταν, λοιπόν, βράσουν τα μακαρόνια, προτού τα σουρώσετε, κρατάτε από το νερό τους ένα φλυτζάνι. Στη συνέχεια τα σουρώνετε (δεν τα ξεπλένετε με νερό) και τα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Τότε ρίχνετε το φλυτζάνι με το νερό και τα ανακατεύετε καλά.

Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό. Επίσης, μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το φλυτζάνι. Ρίξτε ποσότητα τόση όση χρειάζεται για να μην είναι πολύ υγρά.

baby.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια