Ο σωστός χρόνος για να βάζουμε το φαγητό στο ψυγείο - Κρύο ναι, αλλά πόσο;Όλοι γνωρίζουμε πως το φαγητό πρέπει να κρυώσει, να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή, πριν το βάλουμε στο ψυγείο.

Το... 

 
 
 
 
 
 
ζεστό φαγητό θα χαλάσει στο ψυγείο αν δεν κρυώσει πρώτα. Μόνο που αυτό αποδεικνύεται τελικά πως είναι μύθος! Όπως μύθος είναι πως με το ζεστό φαγητό αυξάνεται και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου, καταλήγοντας σε μούχλα.

Δεν πρέπει να περιμένουμε λοιπόν και πολύ για να βάλουμε το φαγητό στο ψυγείο. Τα επικίνδυνα βακτήρια κάνουν την εμφάνισή τους μέσα σε 2 ώρες, εκτός κι αν μπει το φαγητό στο ψυγείο.

«Ο χρόνος συν οι ζεστότερες θερμοκρασίες ισοδυναμούν με ανάπτυξη βακτηρίων», λέει χαρακτηριστικά η Shelley Feist, επικεφαλής της μη κυβερνητικής Partnership for Food Safety Education.

«Έχουμε αυτό που αποκαλείται ‘‘κανόνας των 2 ωρών’’: Το φαγητό πρέπει να μένει έξω το πολύ δύο ώρες από την ετοιμασία του πριν το βάλουμε στο ψυγείο». Αλλιώς τα βακτήρια μπορεί να πολλαπλασιαστούν σε επικίνδυνα επίπεδα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια