------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------


13 Φεβ 2020

Εύζωνες καθήλωσαν τους μικρούς μαθητές - Η επίδειξη που θα θυμούνται για πάντα - ΒΙΝΤΕΟ

0 commentsΕύζωνες δείχνουν σε μαθητές πώς ακριβώς ντύνονται με τη στολή, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Πρόκειται για την έκθεση που λειτουργεί στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών από τις 9 – 14 Φεβρουαρίου.

Η... 

 
 
 
υπηρεσία του Εύζωνα που υπηρετεί στην προεδρική φρουρά είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Για να στέκεται μία ώρα στο προεδρικό μέγαρο, χρειάζεται 1 ώρα και ένα τέταρτο προετοιμασία.

Η στολή περιλαμβάνει τη ζώνη που συγκρατεί τη φουστανέλλα, η οποία αποτελείται από 400 πιέτες μία για κάθε χρόνο σκλαβιάς των Ελλήνων. Τα τελικά μέρη της στολής είναι η δερμάτινη ζώνη και τα τσαρούχια.

Η στολή που ζυγίζει συνολικά 11 κιλά, αποτελείται από χρώματα που έχουν τους συμβολισμούς του ελληνικού έθνους. Εμπνευστής της ιδέας για την παρουσίαση της Ευζωνικής Στολής στην πόλη των Σερρών ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, που μοιράστηκε τη σκέψη του με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη βρίσκοντας άμεση ανταπόκριση. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε