Η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο εθνικό ύμνο (βίντεο)


 
Ίσως το μαντέψατε, ίσως και όχι. Πάντως δεν είναι δύσκολο να το φανταστείς. Ο μεγαλύτερος εθνικός ύμνος στον κόσμο είναι ο ύμνος της... 

 
 
 
 
Ελλάδας. Αποτελείται από 158 στροφές ή από 632 στίχους και φυσικά τον έγραψε ο Διονύσιο Σολωμός το 1823.

Για να αποκτήσει μελωδία πέρασαν 5 χρόνια, όταν ο Νικόλαος Μάντζαρος προσθέτοντας μουσική από λαϊκά μοτίβα. Το σύνολο της πρώτης μελοποίησης τυπώθηκε το 1873 στο Λονδίνο, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του συνθέτη του. Οι 24 πρώτες στροφές του είχαν καθιερωθεί από το 1865, ως ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, ενώ από το 1966 έγινε και ο Εθνικός ύμνος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έτσι ο ύμνος της Ελλάδας θεωρείται ο μεγαλύτερος σε μέγεθος εθνικός ύμνος στον κόσμο. Δεν είναι όμως ο παλαιότερος. Ο παλαιότερος θεωρείται ο εθνικός ύμνος της Ολλανδίας, ο οποίος γράφτηκε μεταξύ 1568 και 1572. Από την άλλη μικρότερος εθνικός ύμνος θεωρείται αυτός της Ιαπωνίας, ο οποίος μπορεί να βασίζεται σε ποίημα που γράφτηκε μεταξύ 794 και 1185, αλλά μελοποιήθηκε μετά το 1880. Ο Kimi Ga Yo όπως ονομάζεται, αναγνωρίστηκε νόμιμα μόλις το 1999.

Από την άλλη, οι γνωστότεροι εθνικοί ύμνοι στον κόσμο, αυτοί των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου γράφτηκαν το 1814, το 1792 και το 1745 αντίστοιχα.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το ποίημα “Ύμνος εις την Ελευθερία” αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές από αυτές οι 24 πρώτες στροφές καθιερώθηκαν ως Εθνικός Ύμνος, το 1865. Από αυτές οι δυο πρώτες είναι εκείνες που ανακρούονται και συνοδεύουν πάντα την έπαρση και την υποστολή της σημαίας και ψάλλονται σε επίσημες στιγμές και τελετές. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης αποδίδονται τιμές χαιρετισμού.
    πηγή:http://www.presidency.gr/proedria/ethnikos-ymnos-ths-ellados/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε