Ερχονται 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ, 1.200 στο Στρατό Ξηράς, 400 στο Πολεμικό Ναυτικό & 400 στη Πολεμική Αεροπορία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Ερχονται 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ, 1.200 στο Στρατό Ξηράς, 400 στο Πολεμικό Ναυτικό & 400 στη Πολεμική Αεροπορία



Εντός των επόμενων ημερών ξεκινάει η διαδικασία για την πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), αφού την Παρασκευή δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση των υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών. Με... 

την κίνηση αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί μια σημαντική τονωτική ένεση για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα γήρανσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία για τα εθνικά θέματα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν η προκήρυξη καθώς και οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την πρόσληψη των 2.000 ΟΒΑ. Οι μεγαλύτερες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε μόνιμο προσωπικό καταγράφονται στον Στρατό Ξηράς, όπως έχουν επισημάνει στα «ΝΕΑ» στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Αμυνας, από τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ που προγραμματίζονται οι 1.200 θα αφορούν ανάγκες του Στρατού Ξηράς, 400 ΟΒΑ θα στελεχώσουν θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι 400 της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιδίωξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή - που έχοντας θητεύσει στο τιμόνι του ΓΕΣ γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα υποστελέχωσης στον Στρατό - είναι μετά τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ να ακολουθήσουν και προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) σε πιο εξειδικευμένες ειδικότητες.

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα μείωσης αλλά και γήρανσης του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστά εδώ και χρόνια και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο οι επιτελείς του «Πενταγώνου» είχαν ζητήσει επιτακτικά τις προσλήψεις εδώ και τουλάχιστον μία τριετία. Αλλωστε οι τελευταίες προσλήψεις ΟΒΑ είχαν γίνει το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι 1.200 ΟΒΑ που θα προσληφθούν θα κατανεμηθούν στον Στρατό Ξηράς ως εξής: 500 θα στελεχώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις, 370 το Πεζικό, 110 τα Τεθωρακισμένα και 220 το Πυροβολικό.

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όμως παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τα στρατιωτικά εργοστάσια. Υπό αυτά τα δεδομένα, στο υπουργείο Αμυνας εξετάζουν το ενδεχόμενο οι παραπάνω αριθμοί να περιοριστούν λίγο, προκειμένου να εξασφαλιστεί, στην ίδια προκήρυξη, ένας αριθμός προσλήψεων νοσηλευτών για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και προσωπικού για τα εργοστάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες