Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»...


Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί στα Καλάβρυτα...

Ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής και είναι σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων». Χιόνια και κρύο επηρεάζουν τα...
βόρεια ηπειρωτικά της χώρας και έως αργά το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην Πάρνηθα χιονίζει ήδη από νωρίς, ενώ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ.Χασιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της μονής Κλειστών, ενώ εξακολουθεί να είναι κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερικ.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού αναμένονται έως το βράδυ της Κυριακής στα βόρεια προάστια της Αθήνας, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Χιονόπτωση, που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή των Καλαβρύτων, προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, κυρίως από και προς το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, αρκετοί οδηγοί δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματά τους

Όμως, όπως προσέθεσε, άμεσα επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία απομάκρυναν το χιόνι από τον δρόμο και έπειτα από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Επίσης, όπως είπε ο Νίκος Γυφτάκης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένα τουριστικό λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια οι επιβάτες στην πόλη των Καλαβρύτων.

Να σημειωθεί ότι στα Καλάβρυτα βρίσκονται περί τους 15.000 επισκέπτες που κατέφθασαν στην ορεινή πόλη της Αχαίας για το τριήμερο των Θεοφανείων.

Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αχαΐας και Αρκαδίας
Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αχαΐας και Αρκαδίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε οι δρόμοι να μένουν ανοικτοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα Αχαΐας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, καθώς και στη δασική οδό που συνδέει την Βυτίνα Αρκαδίας με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Αύριο Δευτέρα, των Φώτων, θα υπάρχουν στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης).

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 τοπικά 10 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες

Από το μεσημέρι της Κυριακής χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, ενώ από το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής και Βόρειας Πελοποννήσου. Εξάλλου, βροχοπτώσεις εκδηλώνονται στο σύνολο σχεδόν της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Κατά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά ηπειρωτικά της βόρειας χώρας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες