------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------


29 Ιαν 2020

Σε έξαρση η εποχική γρίπη: Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων

0 comments

Περιζήτητα έχουν γίνει τα Tamiflu για τη θεραπεία και την πρόληψη της γρίπης, ενόσω συνεχίζεται δυναμικά η επέλαση των ιών ΑΗ1Ν1 και ΑΗ2Ν3, όπως καταγράφεται και στις σχολικές αίθουσες της χώρας, με το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζει να αγγίζει ακόμη και το 60% στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν από αντιιικά φάρμακαή στην καλύτερη περίπτωση τα διαθέσιμα σκευάσματα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για το Tamiflu καθώς επίσης και για ακόμη 39 σκευάσματα που χαρακτηρίζονται "πρώτης γραμμής" δεδομένου ότι συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση κοινών και σοβαρών παθήσεων, όπως αντιυπερτασικά, αντιθρομβωτικά, αγχολυτικά, εισπνεόμενα κ.α. Σε ό, τι αφορά στη διάθεση με το... σταγονόμετρο του Tamiflu η βασική αιτία είναι ο πανικός που έχει προκαλέσει - κυρίως στους γονείς- η δυναμική επέλαση της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν ακόμη και προληπτικά το αντιιικό σκεύασμα.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος απευθύνει έκκληση μέσω των "ΝΕΩΝ" προς τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην παρασύρονται από το αίσθημα πανικού και προς τους συναδέλφους του να μην χορηγούν αντιιικά σκευάσματα αν το αίτημα δεν συνοδεύεται από συνταγή γιατρού, όπως προβλέπει ο νόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε