Σύλλογος της Νάουσας ταξίδεψε στο Πεκίνο αλλά επέστρεψε λόγω κοροναϊού - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Σύλλογος της Νάουσας ταξίδεψε στο Πεκίνο αλλά επέστρεψε λόγω κοροναϊού


Ο σύλλογος "Αγία Παρασκευή" ταξίδεψε μέχρι το Πεκίνο με σκοπό να παρουσιάσει ένα άκρως παραδοσιακό πρόγραμμα με "άρωμα" Νάουσας για τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς, ωστόσο ο κοροναϊός του άλλαξε τα σχέδια και το ταξίδι διεκόπη.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Γρηγόρης Γκότσης πρόεδρος του συλλόγου "Αγία Παρασκευή" από την Ημαθία και τα 24 μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε λίγες ώρες θα βρίσκονται όλοι στα σπίτια τους. "Ήμασταν καλεσμένοι στο Πεκίνο με σκοπό να συμμετέχουμε στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του δήμου, παρουσιάζοντας χορούς της Νάουσας. Είχαμε δεχτεί μια πρόσκληση από τον δήμο Πεκίνου, ώστε να συμμετάσχουμε στο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ "Chaoyang International Spring Carnival", που διεξάγεται στο πλαίσιο των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς", αναφέρει ο κ. Γκότσης.
Και προσθέτει: "Ταξιδέψαμε στις 22 Ιανουαρίου φτάσαμε εκεί στις 23, ενώ ήδη γνωρίζαμε πως υπήρχε ένα θέμα με τον κοροναϊό, πολλά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Μια μέρα μετά, κυβερνητικά στελέχη ενημέρωσαν πως για προληπτικούς λόγους δεν θα διεξαχθούν οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις. Έτσι, παραμείναμε μαζί και με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γκρουπ, που ήταν καλεσμένα στο ξενοδοχείο. Δεν έγιναν τα τουρ που είχαν προγραμματιστεί καθαρά για προληπτικούς λόγους. Το ταξίδι ήταν δεκαήμερο, όμως αποφασίσαμε να το διακόψουμε στη μέση".

Πάντως, ο χορευτικός σύλλογος "Αγία Παρασκευή" βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρόγραμμά του και φρόντισε να… ξεσηκώσει τις άλλες ευρωπαϊκές αποστολές, χορεύοντας το "Μακεδονία Ξακουστή".


Ο πρόεδρος του συλλόγου Ημαθίας αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικρατεί όλες αυτές τις ημέρες στην πόλη της Κίνας. "Όσο μείναμε στο Πεκίνο υπήρχε μια ηρεμία. Μας έλεγαν, βέβαια, να παίρνουμε τα μέτρα μας χρησιμοποιώντας αντισηπτικά και φορώντας την ειδική μάσκα, την οποία φορούν έτσι κι αλλιώς οι Κινέζοι για το νέφος. Δεν μπορώ να πω πως υπήρχε κάτι που μας ανησύχησε. Δεν είχαμε καμία αδιαθεσία από μέλος του γκρουπ, όλοι είμαστε μια χαρά. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα".

Το σκηνικό φαίνεται, όμως, να άλλαξε κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο του, καθώς οι Κινέζοι ελεγκτές τους πέρασαν από ειδικές θερμοκάμερες: "Πριν την είσοδο για τον έλεγχο των διαβατηρίων, υπάρχουν ειδικές θερμοκάμερες, από τις οποίες σε περνούν, ώστε να ελεγχθεί αν έχεις κάποιο πυρετό. Από κει και πέρα, μας ρώτησαν αν επισκεφτήκαμε κάποιες άλλες πόλεις και γενικότερα αν μετακινηθήκαμε. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά".

Να σημειωθεί πως όλα τα μέλη της αποστολής έχουν ήδη κλείσει ραντεβού με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάουσας, Ιωάννα Πέρβου, ώστε να ελεγχθούν εκ νέου, με την άφιξη τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες