Τελικά πόσα χιλιόμετρα μπορούμε να κάνουμε με... άδειο το ρεζερβουάρ;Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, στους περισσότερους από εμάς, έχει τύχει έστω και μία φορά να «μείνει» από βενζίνη το αυτοκίνητο. Έχετε αναρωτηθεί όμως, πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε αφότου ανοίξει το...

 
 
λαμπάκι;

Άβολο και κυρίως αγχωτικό. Αν μάλιστα είναι αργία ή Σαββατοκύριακο, τότε είναι πολύ πιθανόν να μείνετε καθώς ψάχνετε για βενζίνη.

Από τη στιγμή που στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου θα ανάψει το πορτοκαλί προειδοποιητικό λαμπάκι, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για το πρώτο βενζινάδικο, αλλά χωρίς να αλλάξετε την οδηγική σας συμπεριφορά.

Προσοχή! Θα πρέπει πάντα να θυμόσαστε ότι όταν ανάψει η πορτοκαλί λυχνία, κινείστε ήδη με τα λίτρα της ρεζέρβας. Βέβαια, το πόσα είναι τα λίτρα ρεζέρβας, και για πόση απόσταση φτάνουν, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Συνήθως, η «ρεζέρβα» καυσίμου κυμαίνεται από 6 έως 10 λίτρα.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα της αγοράς, μέχρι και τη μεσαία κατηγορία, έχουν ρεζέρβα καυσίμου που είναι πιο κοντά στα 6 λίτρα παρά στα 10.

Υπάρχουν βέβαια και διαφορές ανά κατασκευαστή και μοντέλο ως προς το σημείο που θα ανάψει η λυχνία.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από όλους τους οδηγούς παλαιότερων οχημάτων, καθώς θα πρέπει να έχουν πάντα στο νου τους ότι σε ένα παλιό αυτοκίνητο είναι πιο πιθανό η ένδειξη στάθμης καυσίμου να μην είναι απόλυτα σωστή.

Ειδικοί συνιστούν στους οδηγούς να μην αφήνουν ποτέ το αυτοκίνητό τους με τόσο λίγο καύσιμο, καθώς μπορεί να εκθέσουν τον εαυτό τους και τους συνεπιβάτες τους σε κίνδυνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια