Έτσι θα καταλάβεις αν είναι άδειες ή γεμάτες οι μπαταρίες χωρίς μετρητή - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Έτσι θα καταλάβεις αν είναι άδειες ή γεμάτες οι μπαταρίες χωρίς μετρητή



Αν έχετε γεμίσει με μπαταρίες το συρτάρι του σπιτιού σας και δεν ξέρετε ποιες είναι γεμάτες και ποιες πρέπει να πάνε για ανακύκλωση, τότε... 




ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω tip, το οποίο ίσως σας βοηθήσει να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα.

Σίγουρα έχετε βρεθεί κι εσείς στη θέση να ψάχνετε μπαταρία για το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή του ρολογιού στον τοίχο και να μην μπορείτε να επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα, λόγω περασμένης ώρας ή επειδή δεν μπορείτε να βγείτε από το σπίτι για τον οποιονδήποτε λόγο.

Ψάχνοντας σε συρτάρια για ξεχασμένες μπαταρίες, σίγουρα θα βρείτε μπόλικες, αφού όλοι έχουν την τάση να τις βάζουν όπου βρίσκουν, ανεξάρτητα από το αν είναι γεμάτες ή όχι.

Για να μην μπαίνετε λοιπόν στη διαδικασία να τις δοκιμάζετε μία μία για να δείτε αν είναι φορτισμένες ή όχι και να χάνετε πολύτιμο χρόνο, κυκλοφορεί ένα tip στο διαδίκτυο, το οποίο σας δείχνει πώς θα καταλάβετε πολύ εύκολα αν η κάθε μπαταρία είναι φορτισμένη και ενδείκνυται για χρήση.

Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Κρατήστε την μπαταρία λίγα εκατοστά μακριά από μια σκληρή επιφάνεια, όπως το ξύλινο τραπέζι της κουζίνας σας. Αν, όταν αφήσετε την μπαταρία, αυτή κάνει έναν υπόκωφο ήχο, τότε σημαίνει ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη. Μάλιστα, αν είναι γεμάτη, τότε ίσως σταθεί και όρθια. Από την άλλη, αν είναι «άδεια», θα αναπηδήσει και θα πέσει.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν αδειάζει η αλκαλική μπαταρία δημιουργείται ένα αέριο, το οποίο δεν της επιτρέπει να στέκεται όρθια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες