ΠΟΕΔΗΝ για βία σε νοσοκομεία: Ασθενής ξυλοκόπησε νοσηλεύτριες



Νέα περιστατικά βίας και ανομίας σε νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, που ζητά από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας.

Τα νέα περιστατικά βίας που αποκάλυψε η...  

 
 
 
ΠΟΕΔΗΝ έλαβαν χώρα στο νοσοκομείο της Σύρου αλλά και το νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ η Ομοσπονδία κάνει εκτενή αναφορά στην ανομία που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, στις 27 Οκτωβρίου υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός νοσηλευτριών από μαινόμενο ασθενή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Στο νοσοκομείο της Σύρου, το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου, ασθενής που είχε διακομισθεί με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα, έβριζε χυδαία και μαζί με τον πατέρα του πετούσε φιάλες οξυγόνου στο προσωπικό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

ΠΟΕΔΗΝ: Καθημερινά κλοπές και βία στο ΑΧΕΠΑ

Τέλος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συγκεντρώνονται πολλοί παραβατικοί, εξαιτίας της έλλειψης φύλαξης, οι οποίοι επιτίθενται σε εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς. «Καθημερινό φαινόμενο είναι οι κλοπές με άσκηση βίας, διαρρήξεις αυτοκινήτων, κλοπές αυτοκινήτων, φθορές ιατρικών μηχανημάτων και ειδών ακόμη και διακίνηση και χρήση απαγορευτικών ουσιών εντός του Νοσοκομείου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ για το ΑΧΕΠΑ, ενώ επισημαίνει ότι δεκάδες άστεγοι κοιμούνται σε διαδρόμους κλινικών, ακόμη και έξω από τα χειρουργεία.

ΠΟΕΔΗΝ: Κάντε κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα

«Θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι φύλακες και να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας. Θα πρέπει να προσληφθεί επαρκής αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να εξυπηρετούνται έγκαιρα οι ασθενείς και όχι να περιμένουν 10 ώρες στα ΤΕΠ. Οι λιγοστοί γιατροί, νοσηλευτές δεν μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα δεκάδες περιστατικά που περιμένουν. Θα πρέπει άμεσα να γίνονται Μηνυτήριες αναφορές από τις Διοικήσεις προς τα άτομα που προκαλούν τα εν’ λόγω φαινόμενα βίας και ανομίας και να συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τώρα ρίχνουν το μπαλάκι στους εργαζόμενους θύματα των επιθέσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Πριν θρηνήσουμε θύματα κύριε Κικίλια κάντε κάτι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια