Μικρότερες επιβαρύνσεις και για μεγάλες καταναλώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Όλες οι αλλαγές


Δίχως να υπάρχουν επιμέρους τροποποιήσεις όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γυρίσει σελίδα η ΔΕΗ, κατατέθηκε στην Βουλή το ενεργειακό νομοσχέδιο. 

Στα σημαντικά, προβλέπονται αλλαγές των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας στη νυχτερινή κατανάλωση μόνο για πελάτες οικιακής χρήσης Χαμηλής Τάσης (κυρίως νοικοκυριά) στις υψηλότερες καταναλώσεις.

Πρόκειται συγκεκριμένα για μείωση μιας ρυθμιζόμενης χρέωσης που εφαρμόζεται σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο στη Δημόσια Επιχείρηση και ευνοεί κατά κύριο λόγο τους πολίτες που κάνουν αυξημένη χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τη διάρκεια της νύχτας (π.χ. θερμοσυσσωρευτές, κλιματιστικά).

Πιο συγκεκριμένα, οι χρεώσεις που υπάρχουν σήμερα και αυτές που θα ισχύσουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

– Για κλιμάκιο κατανάλωσης 0-1.600 kWh/4μηνο οι υφιστάμενες χρεώσεις ΥΚΩ (Euro/kWh) είναι 0,0069 και οι νέες χρεώσεις ΥΚΩ (Euro/kWh) θα είναι 0,0069.

– Για κλιμάκιο κατανάλωσης 1.600-2.000 kWh/4μηνο από 0,0500 ευρώ ανά κιλοβατώρα που είναι σήμερα η χρέωση θα γίνει 0,0150 ευρώ η κιλοβατώρα και για κλιμάκιο κατανάλωσης 2.000 kWh και άνω, από 0,0850 ευρώ ανά κιλοβατώρα η χρέωση θα γίνει 0,0300 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση, διατηρούνται ως είχαν στη διαβούλευση το νέο καθεστώς προσλήψεων με ατομικές συμβάσεις και χωρίς μονιμότητα, τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, οι μετακινήσεις ανάμεσα σε θυγατρικές κ.τ.λ. Στον αντίποδα, τα… νέα αφορούν στην ανάληψη της υποχρέωσης προμήθειας της καθολικής υπηρεσίας όταν ο σχετικός διαγωνισμός αποβαίνει άγονος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια