Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Δρ. Κωνσταντίνο Αραβώση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Δρ. Κωνσταντίνο Αραβώση

 
Οι αγρότες δεν  μπορούν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας λόγω της ολιγωρίας της προηγούμενης κυβέρνησης»

Συνάντηση με το Γ.Γ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δρ. Κων. Αραβώση είχε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσης στα ζητήματα που έχουν προκύψει, σχετικά με το δασικό χάρτη και ταλανίζουν τους αγρότες.
Η προχειρότητα, με την οποία η απελθούσα κυβέρνηση διευθέτησε τη σύνταξη και μερική κύρωση των δασικών χαρτών στην Ημαθία, αναδείχτηκε εκ νέου. Οι αγρότες είδαν να περικόπτεται η προκαταβολή των ενισχύσεων τους για τα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αιτία για τη μειωμένη προκαταβολή ήταν η προσωρινή τεχνική δυσλειτουργία στο σύστημα υπολογισμού των ενισχύσεων, η αποκατάσταση της οποίας, σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε ο κ. Μπαρτζώκας με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα διευθετηθεί οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι στους παραγωγούς θα πιστωθεί το δικαιούμενο ποσό με την εκκαθάριση του Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι το ποσό των ενισχύσεων θα αφορά αγροτεμάχια, τα οποία στο δασικό χάρτη παρουσιάζονται, οπωσδήποτε, με μορφή μη δασική.
Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά τονίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος. Σε περιοχές της Ημαθίας, όπως πχ η Μελίκη, τα Παλατίτσια κ.α, αγροτεμάχια που έχουν διανεμηθεί από το ίδιο το Δημόσιο εδώ και δεκαετίες, με νόμιμο τρόπο στον αγροτικό πληθυσμό προς  αγροτική του αποκατάσταση, ενσωματώθηκαν εσφαλμένα στον προσωρινό χάρτη ως δασικές εκτάσεις. Οι καλλιεργητές δε, έχοντας την ασφάλεια ότι τα αγροτεμάχια τους συνιστούν καλλιεργούμενες εκτάσεις, που έχουν στην κυριότητά τους με σύννομα οριστικά παραχωρητήρια του Δημοσίου, δεν προέβησαν σε δήλωση πρόδηλων σφαλμάτων. Αυτό σημαίνει ότι με την τελική κύρωση του δασικού χάρτη, οι εκτάσεις κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αμετάκλητα ως δασικές, γεγονός το οποίο πέρα από εσφαλμένο και πλήρως αντιφατικό, σηματοδοτεί και τη λήξη της χρηματοδότησης τους από οποιοδήποτε καθεστώς ενισχύσεων. 
Έχοντας μιλήσει με πολλούς από τους καλλιεργητές ο Τάσος Μπαρτζώκας συναντήθηκε με το Γ.Γ, Δρ. Κων. Αραβώση, αρμόδιο για τα θέματα των δασικών χαρτών. Εκθέτοντας το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, ο βουλευτής συνέδεσε τον κίνδυνο της οριστικής καταχώρισης των αγροτεμαχίων ως δασικών, με περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των αγροτών και την αποδυνάμωση του εθνικού αγροτικού προϊόντος. Ο Δρ. Αραβώσης συμφώνησε ότι μια τέτοια εξέλιξη δε συνάδει με τις πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης για τους παραγωγούς, ο κλάδος των οποίων διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη. Εγγυήθηκε δε, ότι πολύ σύντομα, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το εν λόγω θέμα.

Με αφορμή τη συνάντηση με το Γ.Γ Κων. Αραβώση, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:
«Δυστυχώς επιβεβαιώνεται, για ακόμα μια φορά, η απερισκεψία με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση αντιμετώπιζε τον αγροτικό τομέα. Ωστόσο, έχει έρθει η στιγμή να δώσουμε στους παραγωγούς, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Είναι αδιανόητο για εμάς να τους  εγκλωβίζουμε σε «ομηρία» για σφάλματα και παραλείψεις, για τις οποίες δεν ευθύνονται.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την εξέλιξη της συνάντησης και αναμένω τη θετική έκβαση της, το συντομότερο δυνατόν. Οι προτάσεις εκ μέρους μου για την αντιμετώπιση του ζητήματος, κατατέθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, δεν επαναπαύομαι. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες των τοπικών παραγωγών και δηλώνω ότι βρίσκομαι δίπλα τους. Έμπρακτα και αποτελεσματικά.»

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ρε βαλτε τα λευτα και αφηστε τησ μαλακιεσ υπαρχουν συβολαια 40 χρονων οτι αγοραστηκαν και καλιεργουντε θα χυθει αιμα σασ το λεω χαρτεσ και μαλακιεσ δωστε τον κοσμο τα λευτα να κανουν γιορτεσ υπαρχουν παιδια θα μασ κανετε κλεφτεσ

Post Bottom Ad

Σελίδες