--------------------------------------------------------------------------------


9 Οκτ 2019

Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυξήθηκε τρεις μήνες η θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης

0 comments


Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανή και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη η διάρκεια της «εναλλακτικής» θητείας αυξάνεται για τους αντιρρησίες συνείδησης από 12 σε 15 μήνες. Ανάλογα με... τον χρόνο που θα υπηρετούσαν αν στρατεύονταν κανονικά, αν δεν παρίσταναν τους «ειρηνιστές», θα αυξηθεί κατά 3 μήνες και η μειωμένη θητεία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε μέσω του τομεάρχη Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα που έκανε λόγο για «τιμωρητική, φοβική και συντηρητική αναδίπλωση». Θα θυμίσουμε πως η θητεία είχε μειωθεί λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για να χαϊδέψουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι το αριστερό τους ακροατήριο. 
Ακόμα και αυτοί οι μήνες θητείας για αυτήν την κατηγορία λίγοι, πολύ λίγοι είναι. Και για να εμπλακεί και ο υφυπουργός Οικονομικών σημαίνει ότι εξετάστηκε το αν μπορούν να καλυφθούν το ελάχιστο ποσόν με το οποίο αμείβονται οι στρατεύσιμοι, καθώς και τα έξοδα σίτισής τους. Κακώς όμως… Δεν μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια από την πατρίδα, όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να την υπερασπιστούν όταν έρθει η ώρα.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε