Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα με αφορμή απόφασεις του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα με αφορμή απόφασεις του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου

 -
«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι μπορούν να περιμένουν καλύτερες μέρες»
Ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, με αφορμή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του λεγόμενου «Νόμου Κατρούγκαλου»,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δημοσιεύθηκαν χθες (4-10-2019) αποσπάσματα αποφάσεων του ΣτΕ που κρίνουν αντισυνταγματικές ορισμένες από τις διατάξεις από τον εκτρωματικό νόμο Κατρούγκαλο.
Οι αποφάσεις επιβεβαιώνουν την κριτική που είχε ασκήσει η ΝΔ προεκλογικά περί προχειρότητας και ιδεοληπτικής προσέγγισης του ασφαλιστικού ζητήματος. Παράλληλα, δικαιώνει και την κραυγή αγωνίας χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και απλών συνταξιούχων.
Πλέον, και εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να περιμένουν καλύτερες μέρες, καθώς το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει με σύνεση την οικοδόμηση ενός δικαιότερου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους, που κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  είδαν την επικουρική τους σύνταξη να πετσοκόβεται, χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη.
Από πλευράς μου θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα εξασφαλίσω όσο το δυνατόν εποικοδομητικότερη επικοινωνία με τους ιθύνοντες στο Υπουργείο Εργασίας αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς, ώστε να ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις. Παραμένω πάντα δίπλα τόσο στον απλό συνταξιούχο όσο και στον ελεύθερο επαγγελματία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες