Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 38χρονης Βουλγάρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 38χρονης Βουλγάρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους



Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 38χρονης από τη Βουλγαρία.

Η...  

 
 
 
γυναίκα κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, η ζημία από την οποία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Δείτε εδώ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 12 Σεπτεμβρίου 2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25210-31111 και 25210-60070 του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η 38χρονη ήταν μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα.

Συνολικά σε πέντε περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, ενώ σε μία περίπτωση κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 94χρονη Ελληνίδα, πείθοντάς την να παραδώσει στην 38χρονη, η οποία μετέβη στην οικία της, το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 38χρονη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε όλο το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 94χρονη.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες την 4-8-2019 στην Ξάνθη, κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν μία 81χρονη Ελληνίδα, αποσπώντας από αυτήν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες