2 Αυγ 2019

Χρησιμοποιήστε αλάτι σε αυτές τις τόσο συνηθισμένες δουλειές του σπιτιού

0 comments


Ένας επιπλέον λόγος για να έχετε αρκετό αλάτι στο ντουλάπι της κουζίνας σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρκετό αλάτι στο ντουλάπι της κουζίνας τους. Τρίψτε θαλασσινό αλάτι σε ένα μίξερ για να το χρησιμοποιήσετε στα πιάτα σας ή απλά πάρτε μια μεγάλη επιτραπέζια συσκευασία με αλάτι. Αφού... 
 
 
 
 
 
διαβάσετε αυτές τις συμβουλές σίγουρα θα έχετε πάντα διαθέσιμο αρκετό, επειδή θα γνωρίζετε πόσο χρήσιμο είναι! Μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν τα πάντα με αυτό, και αυτό είναι εξαιρετικό νέο αφού είναι πολύ φτηνό και πολύ φυσικό σε σχέση με τα χημικά προϊόντα που αγοράζετε στο σουπερμάρκετ.

1. Κόκκινο κρασί

Σε όλους αρέσει να διοργανώνουν πάρτι μέχρι που κάποιος θα ρίξει ένα ποτήρι με κόκκινο κρασί στο λευκό χαλί σας. Ευτυχώς, υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να μην αφήσετε το κρασί να αφήσει έναν μόνιμο λεκέ στο χαλί σας. Προσεκτικά πιέστε ελαφρά το κόκκινο λεκέ με λίγο χαρτί. Μην το τρίψετε! Στην συνέχεια, ρίξτε αλάτι στον λεκέ. Συνεχίστε μέχρι να μην μπορείτε να δείτε τον λεκέ από το κρασί. Αφήστε στην συνέχεια να στεγνώσει. Θα παρατηρήσετε ότι το αλάτι απορροφάει το κρασί. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε το αλάτι και θα παρατηρήσετε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί εντελώς.

2. Αυγό

Σας έπεσαν κατά λάθος αυγά; Ο κρόκος του αυγού είναι δύσκολο να καθαριστεί εξαιτίας της κολλώδους φύσης του. Ρίχνοντας αλάτι, το αυγό γίνεται λιγότερο κολλώδες και είναι πιο εύκολο να καθαριστεί.

3. Φωτιά

Ελπίζουμε να μην σας συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε: μια φωτιά ενώ μαγειρεύετε. Αυτός το είδος φωτιάς μπορεί να συμβεί όταν βάζετε λάδι στο τηγάνι. Το να ρίξετε νερό στο αλάτι δεν είναι και πολύ καλή ιδέα, για αυτό καλύτερα θα ήταν να βάλετε το καπάκι σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν έχετε κάποιο καπάκι εκεί κοντά; Τότε βάλτε αλάτι. Ρίξτε αλάτι στις φλόγες μέχρι να σβήσουν. Το αλάτι θα σας βοηθήσει να γίνει αυτό γρήγορα!

4. Βουλωμένο σιφόνι

Έχετε αφαιρέσει αρκετές φορές ήδη τρίχες από το σιφόνι της μπανιέρας; Τότε ήσασταν τυχεροί γιατί προλάβατε πριν αυτό βουλώσει. Οι τρίχες μπορεί να φτάσουν πιο κάτω και να φράξουν το σιφόνι. Αν συμβεί αυτό υπάρχει μια εύκολη λύση. Ετοιμάστε ένα μείγμα με ένα τέταρτο της κούπας μαγειρική σόδα και ένα τέταρτο της κούπας αλάτι. Ρίξτε αυτό το μείγμα στο σιφόνι της μπανιέρας σας ή του νεροχύτη. Στην συνέχεια ρίξτε μια κούπα λευκό ξύδι. Ο συνδυασμός αυτός θα αρχίσει να αφρίζει και θα λιώσει την βρωμιά και τις τρίχες με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από το νερό.

5. Μυρμήγκια

Αντιπαθείτε τα μυρμήγκια όσο και εμείς; Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, τους αρέσεις να εισβάλουν στο σπίτι μας και σίγουρα αυτό δεν αρέσει σε κανέναν. Θέλετε να τα εμποδίστε να το κάνουν αυτό; Ρίξτε μερικές σειρές με αλάτι σε μέρη από τα οποία περνούν τα μυρμήγκια για να τα κρατήσετε μακριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε