Αλαλούμ με το Κτηματολόγιο: Αγωνία για 15.000 ακίνητα - Σε ποιες περιοχές κινδυνεύουν να περάσουν στο Δημόσιο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Αλαλούμ με το Κτηματολόγιο: Αγωνία για 15.000 ακίνητα - Σε ποιες περιοχές κινδυνεύουν να περάσουν στο Δημόσιο


Δεκαπέντε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν την περιουσία τους αφού τυπικά μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή η διαδικασία για να περιέλθει στο Δημόσιο.

Τα ακίνητα αυτά των ιδιοκτητών βρίσκονται σε 35 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες εξαιρέθηκαν και από την οριζόντια παράταση έως το 2020 που προβλέπει διάταξη την οποία ενέταξε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης για το Κτηματολόγιο.

Πρόκειται για 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε το 2017 και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018. Και το... κακό στην υπόθεση βρίσκεται σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά στη διατύπωση της "αχρείαστης" φράσης που περιλαμβάνεται στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου "εάν δεν είχε λήξει η ίδια ή οι παρατάσεις μέχρι τις 30/11/2018, λήγει στις 31/12/2020".

Όπως υποστηρίζει στα 'ΝΕΑ" ο κ. Παραδιάς "είτε έγινε κατά λάθος είτε από πρόθεση η άποψή μας είναι ότι χρειάζεται άμεση διόρθωση της ρύθμισης αυτής, ώστε ουδεμία περιοχή της χώρας να εξαιρείται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου ώστε ουδείς ιδιοκτήτης να μείνει ακάλυπτος".

Σε ποιες περιοχές κινδυνεύουν ακίνητα

Οι 21 περιοχές που η προθεσμία έληξε το 2017 είναι οι εξής: Πολύκαστρο, Πευκοδάσος, Άστρος, Μαρτίνο, Καλαμπάκι, Μεγ. Αλέξανδρος, Αγία Βαρβάρα, Παράλιο Άστρος, Γλινός, Άβατο, Αγία Τριάδα, Άγιος Ανδρέας, Αιγείρος, Εράσμιο, Μεθώνη, Ασπρόχωμα, Αγίασμα, Μεσιά, Λαικα, Φιλοθέη, Πηγές.

Οι 14 περιοχές που η προθεσμία έληξε το 2018: Ολυμπιάδα, Πατούλια, Αγία Κυριακή, Πλαίσιο, Αρετή, Ελεύθερες, Φαλάννη, Ελευσίνα, Σερβωτά, Νέα Καρυά, Άσπρος, Τριπόταμος, Νέο Ρύσιο, Βριλήσια.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες