Τάσος Μπαρτζώκας: Η Παιδεία που θέλουμε… - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τάσος Μπαρτζώκας: Η Παιδεία που θέλουμε…


Παιδεία. Ένας τομέας σημαντικός για την ελληνική κοινωνία, αλλά και τόσο πολύπαθος… Κάθε Υπουργός και ένα «σύστημα», κάθε κυβέρνηση και μια αλλαγή φιλοσοφίας. 

Ζούμε στη χώρα που έχει «δυνατά» εκπαιδευτικά μυαλά, στη χώρα που αποφοιτούν λαμπροί επιστήμονες, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά και τα τελευταία 4 χρόνια επιδεινώθηκαν δραματικά. 

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το ποιος και τι φταίει, αλλά ας επικεντρωθούμε στο τι θα γίνει, άμεσα και συγκεκριμένα. 

Οι δεσμεύσεις μας:

Παιδεία
• Ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε κάθε Π.Ε. της χώρας, πρόσβαση για όλους μέσω εξετάσεων.
• Ενίσχυση ξένων γλωσσών και με την αποφοίτηση γνώση και κρατική πιστοποίηση τουλάχιστον σε μία γλώσσα
• Καθιέρωση σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού από το Γυμνάσιο
• Νέα προγράμματα σπουδών και ελευθερία στον εκπαιδευτικό να εμπλουτίζει και να προσαρμόζει τον τρόπο και τα μέσα διδασκαλίας 
• Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, που θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα
• Σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων που προβλέπει αποτελεσματικούς θεσμούς διοίκησης και αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα
• Πραγματική αυτονομία στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα τα οποία θα αξιολογούνται για να γίνουν ανταγωνιστικά, σύγχρονα, εξωστρεφή και να συνδεθούν με την αγορά εργασίας.
• Ίδρυση περισσότερων ξενόγλωσσων προπτυχιακών  προγραμμάτων.
• Προσέλκυση νέων πόρων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα επιπλέον της κρατικής χρηματοδότησης 
• Ενίσχυση θεσμού της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.
• Πλήρης κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου για να πάψουν τα ιδρύματα να είναι άσυλα παρανομίας.

Είναι προφανές ότι θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορούν να γίνουν. Ωστόσο θα ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα, θα επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας εντός και πέριξ των πανεπιστημιακών χώρων και σταδιακά θα γίνει η στροφή της χώρας προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα παράγει απόφοιτους με επιστημοσύνη και υψηλή κατάρτιση έτοιμους για εργασία στην χώρα μας και όχι απόφοιτους που θα τους στέλνουμε «πακέτο» στο εξωτερικό.

Έχουμε σοβαρή δουλειά να κάνουμε, καθώς πολλά θέματα είναι αλληλένδετα. Για αυτό και πάντα τονίζω ότι στις 7 Ιουλίου καλούμαστε να αποφασίσουμε μεν για το δικό μας παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας. 

Στις 7 Ιουλίου παίρνουμε μια σοβαρή απόφαση και σας θέλω δίπλα μου. Να είστε όλοι εκεί! 

Τάσος Μπαρτζώκας
Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες