Φορολογικές δηλώσεις: Αίτημα για παράταση επιφυλάχθηκε να εξετάσει ο Βεσυρόπουλος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Φορολογικές δηλώσεις: Αίτημα για παράταση επιφυλάχθηκε να εξετάσει ο Βεσυρόπουλος


Ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΟΕΕ) για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων,η οποία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του ΟΕΕ

"Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ταυτότητα όσων έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του TAXISNET έκρουσε το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Όπως τονίστηκε, το σύστημα δεν ελέγχει την κατηγορία της επαγγελματικής ταυτότητας των λογιστών - φοροτεχνικών σε σχέση με τις εργασίες, που έχουν δικαίωμα να εκτελούν. Αυτό σημαίνει ότι η ανυπαρξία ελέγχου οδηγεί στο ότι λογιστής - φοροτεχνικός μπορεί να υποβάλει οποιαδήποτε φορολογική δήλωση ανεξάρτητα από την κατηγορία επαγγελματικής του ταυτότητας.

Παράλληλα, το Προεδρείο αιτήθηκε την τήρηση των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου, σε ό,τι αφορά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Δεδομένου, όμως, ότι αυτά δεν τηρήθηκαν φέτος, ζητήθηκε η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά ικανό χρόνο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι λογιστές - φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι.

Ο Υφυπουργός επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα.

Οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος χαιρέτισαν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη ρύθμιση των οφειλών προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία (120 δόσεις) και δήλωσαν ότι το ΟΕΕ θα τοποθετηθεί επίσημα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση και αναβάθμιση της συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομικών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του ΟΕΕ ως σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα οικονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες