Ούτε ένα ούτε δύο – Μόνο… 800 αυτοκίνητα έχει στην κατοχή του ο κομμουνιστής δικτάτορας της Β. Κορέας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ούτε ένα ούτε δύο – Μόνο… 800 αυτοκίνητα έχει στην κατοχή του ο κομμουνιστής δικτάτορας της Β. Κορέας 
Η Βόρεια Κορέα είναι ίσως η τελευταία χώρα στον κόσμο που ζει με «κλειστά σύνορα» παρά το πρόσφατο άνοιγμα στη Δύση που έκανε πρόσφατα ο κομμουνιστής δικτάτορας της χώρας, ο Kim Jong-Un. Αυτό σημαίνει ότι οι εισαγωγές αγαθών από τη Δύση είναι μάλλον απαγορευμένες και τιμωρούνται με αυστηρότατες ποινές.

Ωστόσο, ο... 

 
 
 
δικτάτορας της χώρας φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να απολαμβάνει αγαθά, εκμεταλλευόμενος την απόλυτη ισχύ που του δίνει η θέση του.Νωρίτερα φέτος, καθώς ο κομμουνιστής δικτάτορας στις συναντήσεις του με αμερικανούς αξιωματούχος εθεάθη να ταξιδεύει με πολυτελή αυτοκίνητα, αναφέρει ο Θοδωρής Τσίκας στο drive.gr. Για παράδειγμα στη συνάντησή του με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του μια Rolls Royce Phantom, ενώ στη συνάντησή του με τον με τον πρόεδρο Donald χρησιμοποίησε ένα θωρακισμένο Mercedes-Maybach S600.Αυτά τα αυτοκίνητα δεν έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή του. Τώρα, ένα αμερικανικό μη κερδοσκοπικό κέντρο, το C4ADS (Center for Advanced Defense Studies) λέει ότι μπορεί να έχει μια ιδέα πώς αυτά τα αυτοκίνητα και άλλα είδη πολυτελείας καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βόρεια Κορέα παρά τις απαγορεύσεις.

Το C4ADS λέει ότι οι εισαγωγές αυτές στη Βόρειο Κορέα βασίζεται σε ένα δίκτυο λαθρεμπόρων που καλύπτει έως και 90 χώρες. Το δίκτυο αυτό αγοράζει προϊόντα από τη χώρα προέλευσής τους και στη συνέχεια, μέσω διαδοχικών αποστολών σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων των ΗΠΑ. Τελικά, τα προϊόντα αυτά φθάνουν στη Ρωσία και την Κίνα, από όπου αποστέλλονται στη Βόρεια Κορέα.

Μεταξύ 2015 και 2018, ένα σύνολο 800 οχημάτων κατόρθωσε να βρει το δρόμο προς τη Βόρειο Κορέα μέσω αυτής της οδού. Η Lexus φαίνεται να είναι το αγαπημένο εμπορικό σήμα του κόμματος και του ηγέτη του, με την πλειοψηφία του συνόλου: 537 αυτοκίνητα συμπεριλαμβανομένων των GS350, GX460, LS430, LX470, LX570, ES250.

Στη συνέχεια, η Toyota διαθέτει 66 αυτοκίνητα (HiAce, Corolla, Rav4, Hilux, Land Cruiser, Prado, Highlander, Alphard) και η Nissan 43 αυτοκίνητα (Almera, Atlas, Patrol, Terrano, X-Trail, Pathfinder). Υπάρχουν επίσης αυτοκίνητα Mitsubishi, Mercedes και Rolls Royce.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εισαγωγές αυτοκινήτων προέρχονταν από τέσσερις χώρες σε τρεις ηπείρους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα αυτοκίνητα εισήλθαν στη Βόρεια Κορέα μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού Tumangang στο Rason, ενώ άλλα έφτασαν δια θαλάσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες