12 Ιουλ 2019

112: Αυτό είναι το μήνυμα έκτακτης ανάγκης...

0 comments

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων «112» στο κέντρο επιχειρήσεων της...
πολιτικής προστασίας, στον απόηχο της πρωτοφανούς θεομηνίας με τους επτά νεκρούς στη Χαλκιδική. Η πιλοτική δοκιμή έγινε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 12:00, έφτασε στα κινητά τηλέφωνα πολλών ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» ακόμα δεν λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ τα κωλύματα στη χρήση του ήρθαν έντονα στην επιφάνεια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2019, καθώς τότε θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το έργο της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112, σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχε η διοίκηση της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση για τη φονική κακοκαιρία που σάρωσε τη Χαλκιδική ανέφερε πως άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η λειτουργία του αριθμού 112, του αριθμού έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Ελλάδα και τη Μάλτα.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας άφησε σαφείς αιχμές στην κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και στην αδράνεια που είχε επιδείξει για την ενεργοποίηση του αριθμού ακόμη και μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. «Δεν θέλω να θυμίσω προηγούμενες δηλώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο διάστημα από την καταστροφική ημέρα στο Μάτι μέχρι και σήμερα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι δεν λειτουργεί το σύστημα. Και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει άμεσα» ήταν το επικριτικό σχόλιό του.

Από την πλευρά της η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της, μετακύλισε τις ευθύνες για την καθυστέρηση λειτουργίας του αριθμού 112 στην κυβέρνηση Σαμαρά και στον τότε «κακό σχεδιασμό», ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει «σε επανασχεδιασμό»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε