Οδηγός για τα "κόκκινα" δάνεια: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες - Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Οδηγός για τα "κόκκινα" δάνεια: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες - Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών


Της Εύης Κατσώλη

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων από δανειολήπτες που θέλουν να διασώσουν την πρώτη τους κατοικία από τον πλειστηριασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι εργάζονται εντατικά προκειμένου αυτή να ανοίξει πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων, όπως αναφέρει και η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών απασχολεί περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και τις διαδικασίες.

Η κατάργηση του Ν. 3869/2010 ή Ν. Κατσέλη όπως τον γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η εισαγωγή του αγγλοσαξονικού δικαίου όσον αφορά στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που διεξάγονται με συνοπτικές διαδικασίες, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το δυσμενές δικαστικό κλίμα περιγράφουν , φωτογραφίζουν και αντικατοπτρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών επισημαίνει ότι στην περίπτωση που τράπεζες δεν δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης μιας οφειλής, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος είναι "η διεκδικητική αλλά και με συστηματικό τρόπο αναζήτηση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών". Η Ομοσπονδία "συμπυκνώνει" δε, έναν χρηστικό οδηγό ενεργειών στα εξής:

  1. Όταν μας κοινοποιείται εξώδικος επιστολή ή οποιαδήποτε άλλο έγγραφο από πλευράς της τράπεζας, πάντα απαντάμε με αποδεδειγμένο τρόπο εκφράζοντας τις αντιρρήσεις μας.

  2. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το είδος της δανειακής σύμβασης αμφισβητούμε την ανέλιξη του ύψους της οφειλής μας .

  3. Όταν μας κοινοποιείτε διαταγή πληρωμής που στην ουσία αποτελεί τον τίτλο προς εκτέλεση, προβαίνουμε εντός των νόμιμων προθεσμιών, την κατάθεση ανακοπής ή και αναστολής εφόσον κριθεί επιβεβλημένο.

  4. Όταν μας κοινοποιηθεί κατασχετήρια έκθεση παρομοίως εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, την ανακόπτουμε με ένδικα μέσα.

  5. Με την βοήθεια εξειδικευμένου οικονομολόγου αναλυτή, προβαίνουμε σε ανάλυση και ανασύνθεση του ύψους των δανειακών μας οφειλών.

  6. Με την βοήθεια τόσο εξειδικευμένου δικηγόρου όσο και εξειδικευμένου οικονομολόγου, προβαίνουμε στην σύνταξη και κατάθεση α) αρνητικής αναγνωριστικής αγωγής κατά τράπεζας και β) αγωγής ρυθμίσεως καταστάσεως

Όλα τα ανωτέρω πρέπει να τηρούνται απαράκλητα, όπως επισημαίνει η Εθνική Ομοσπονδία γιατί σε κάθε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μόλις μερικών μηνών μετά την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής να απολέσουμε με συνοπτικές διαδικασίες όχι μόνο τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά και τις πατρογονικές μας περιουσίες.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών,Ευάγγελος Κρητικόςμιλώντας στο enikos.gr, σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων δηλώνει καταρχάς ότι πρόκειται για έναν γόρδιο δεσμό και τονίζει ότι 3 εκατ. Έλληνες πολίτες είναι παγιδευμένοι είτε άμεσα είτε έμμεσα στη μέγγενη του τραπεζικού δανεισμού.

Αναλυτική η δήλωση του κ. Κρητικού είναι η εξής:

"Σαν η χειρότερη ιστορικά εποχή ορίζεται η σημερινή που διανύουμε για τους δανειολήπτες των κόκκινων δανείων που έρχονται αντιμέτωποι με πανίσχυρους εισπρακτικούς μηχανισμούς, εισπρακτικές εταιρείες, funds, δικηγορικά γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες