Χαμηλή προσέλευση... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Χαμηλή προσέλευση...

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται από το πρωί ο β' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επτά από τις 13 περιφέρειες και σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας.

Ωστόσο, αυτό που...
προβληματίζει τα κομματικά επιτελεία είναι η έως τώρα διαφαινόμενη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.

Για «σημαντικό ποσοστό αποχής» έκανε λόγω η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε δηλώσεις της αμέσως μετά από την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Μηνύματα στους ψηφοφόρους να μην απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές έστειλαν νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 21:00, από τη Singular Logic.
Σημαντική αποχή σε Κέρκυρα, Παξούς, Διαπόντια νησιά
Η αποχή από την κάλπη φέρεται πως θα είναι ο νικητής του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, των Παξών και των ελαχίστων τμημάτων, των Διαποντίων νήσων. Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με τους περισσότερους δικαστικούς αντιπροσώπους, η αποχή είναι σημαντική όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ενώ μεγαλύτερη είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές. 

«Ψηφίζουν για δήμαρχο, αλλά πολλοί από τους ψηφοφόρους δεν ανταποκρίνονται στην κάλπη για περιφερειάρχη» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαστικός αντιπρόσωπος του 8ου εκλογικού τμήματος στο Μαντούκι της Κέρκυρας. Μεγάλη αποχή σημειώνεται στην κάλπη και στους Παξούς, καθώς ήδη έχει εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών ο νυν δήμαρχος Σπύρος Βλαχόπουλος, ενώ στα ελάχιστα εκλογικά τμήματα των Διαποντίων νήσων, η πολύωρη θαλάσσια απόσταση για τους ψηφοφόρους που δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Κέρκυρα, φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας της ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες