Φρόσω Καρασαρλιδου:Την τετραετία που προηγήθηκε βρεθήκαμε ανάμεσα σε συμπληγάδες. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Φρόσω Καρασαρλιδου:Την τετραετία που προηγήθηκε βρεθήκαμε ανάμεσα σε συμπληγάδες.


Την τετραετία που προηγήθηκε βρεθήκαμε ανάμεσα σε συμπληγάδες. Από τη μια μια σκληρή τρόικα που πρόσταζε απερίσκεπτα περικοπές και από την άλλη ένα εσωτερικό σύστημα διαπλοκής που έβλεπε τη χώρα σαν προσωπική του ιδιοκτησία. Απέναντι σε αυτές τις συμπληγάδες σταθήκαμε για να προστατεύσουμε κυρίως τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους.


Πολλές φορές στην άμυνά μας απέναντι στις επιθέσεις τους, υποχωρήσαμε από τις αρχικές απαιτήσεις μας για τον κόσμο που προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε. Αλλά οι παραχωρήσεις δεν έγιναν χωρίς να πάρουμε πίσω νίκες. Στην τετραετία που κυβερνήσαμε, δημιουργήσαμε 380.000 νέες θέσεις, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και μειώσαμε την ανεργία κατά 8 μονάδες. Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταπολεμήσαμε την παραβατικότητα στους χώρους εργασίας. Ήρθαμε πρώτοι στην αξιοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιουνκέρ με 2,7 δισ, εξασφαλίσαμε πρόσθετους πόρους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 8% περισσότερα κονδύλια για την Ελλάδα από το νέο ΕΣΠΑ. Αυξήσαμε τις ξένες επενδύσεις στο 2% του ΑΕΠ – έναντι ετήσιου μέσου όρου 1% μεταξύ 1995 - 2015. Εργαστήκαμε για την ανάσχεση του braindrain, εξασφαλίζοντας 250 εκ. για υποτροφίες σε ερευνητές και ακαδημαϊκά προγράμματα.Θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος, εξασφαλίζοντας 2,6 δισ. ευρώ στους δήμους για έργα τοπικών υποδομών.


Καταρτίσαμε για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που συνδυάζει την οικονομική, την κοινωνική και την περιβαλλοντική διάσταση. Εκσυγχρονίσαμε το Εταιρικό δίκαιο μετά από έναν αιώνα και επεκτείνουμε τις διαδικασίες που μπορούν να διεκπεραιωθούν ψηφιακά. Απλοποιήσαμε το πλαίσιο για τη σύσταση επιχειρήσεων με αποτέλεσμα 74.000 επιχειρήσεις να έχουν αδειοδοτηθεί ηλεκτρονικά τους τελευταίους 18μήνες. 


Αλλά και στην πολύπαθη Ημαθία, τον όμορφο νομό μας με τις τόσες δυνατότητες, ήμουν εδώ. Ήμουν εδώ για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την αποβιομηχάνιση και την κρίση. Μετέφερα και υπερασπίστηκα τα αιτήματά τους. Διεκδίκησα και πέτυχα τη μεταφορά των εργαζομένων της πρώην ΕΤΑ Α.Ε του Δήμου Νάουσας σε υπηρεσίες του Δήμου και τη μεταφορά της περιουσίας της στον Δήμο Νάουσας. Διεκδίκησα και πέτυχα την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 1000€ σε πρώην εργαζόμενους του Ν. Ημαθίας των επιχειρήσεων «ΕΝ ΚΛΩ»,«ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ» και «ΕΥ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΓΟΥΡΑΣ». Διεκδίκησα και πέτυχα την οριστική λύση στον τρόπο μετάκλησης και εργασίας αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης τρίτων χωρών και τη μη διακοπή της κάρτας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους που συμπληρώνουν από 1 ως 70 μεροκάματα τον χρόνο σε εποχικές εργασίες. 


Και θα συνεχίσω τις προσπάθειες για επαναλειτουργία των κλειστών βιοτεχνιών και βιομηχανιών του νομού και τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου, προσφέροντας επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων στο νομό μας.


Όλα αυτά ενάντια σε όλους αυτούς τους δεινοσαύρους της πολιτικής που καταχρέωσαν τον τόπο και πλούτισαν σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Δε ξεχνώ τι δημιούργησαν. Δε ξεχνώ την ανεργία στο 27% και την ανεργία των νέων στο 60%, τις 1.000.000 χαμένες θέσεις εργασίας την περίοδο 2010-2014, τον περικομμένο κατώτατο μισθό κατά 22%, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που οδήγησε σε γενικευμένη συρρίκνωση των μισθών, την αδήλωτη εργασία στο 20%, το απορρυθμισμένο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας, το διαλυμένο Σώμα Επιθεώρησης. Δε ξεχνώ ότι η ΝΔ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή υπερψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο την κατάργηση του 8ώρου και του 48ώρου. 


Δε θέλω να δω να καρποφορούν οι προσπάθειες τους για τη νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας, την υπέρβαση της 8ωρης εργασίας, την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, την κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πλήρη ανατροπή των νόμων προστασίας των εργαζομένων που θεσπίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια,  τον κίνδυνο εκ νέου έκρηξης της ανεργίας.


Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα συνεχίσουμε ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση και να δημιουργήσουμε 500.000 νέες με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες. Σκοπεύουμε να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κατά 7,5% το 2021 , να ενισχύσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο, να μειώσουμε την προκαταβολή φόρου στο 50%, να ενισχύσουμε τα μέτρα κατά της υποδηλωμένης εργασίας, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία.


Όσο για την Ημαθία, θα είμαι εδώ, ώστε σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς και θεσμικούς φορείς, να υλοποιήσουμε το όραμά μας για έναν νομό πιο παραγωγικό, πιο βιώσιμο, πιο ανθεκτικό στις προκλήσεις που έρχονται. Στόχος είναι να προστατεύσουμε τους αδύναμους, να ενισχύσουμε τους ανέργους, και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας καλοπληρωμένες και αξιοπρεπείς, ενισχύοντας την ταυτότητα του τόπου μας και ενδυναμώνοντας τα προϊόντα που παράγει η γη μας. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ομως δεν ΗΣΟΥΝ... αντιο!

Νεοέλληνας είπε...

Μόνο εδώ δεν ήσουν!! Ψεύτες. 5 χρόνια εμπάργκο τα ροδάκινα πωλούνται 20 και 25 λεπτά και μαζευτήκατε χθες, τώρα που φεύγετε για να συζητήσετε προτασεις.

Post Bottom Ad

Σελίδες