19 Ιουν 2019

Σύσκεψη τώρα στην Αθήνα για τα ροδάκινα, παρουσία επιτροπής από την Ημαθία με επικεφαλής τον Κώστα Καλαϊτζίδη

0 comments

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με τη συγκομιδή και την εμπορία των επιτραπέζιων ροδάκινων και των νεκταρινιών (αντίστοιχη σύσκεψη έγινε σήμερα και στην Έδεσσα). Στη σύσκεψη της Αθήνας, στο υπουργείο, συμμετέχει όλη η επιτροπή εκπροσώπων της Ημαθίας (Επιμελητήριο, Κοινοπραξία, ιδιώτες, συνεταιρισμοί, αγρότες που ασχολούνται με το ροδάκινο) η οποία ορίστηκε με επικεφαλής τον Κώστα Καλαϊτζίδη ο οποίος πριν από λίγη ώρα ανέβασε στο facebook την παρακάτω ενημέρωση:


“Βρίσκομαι στην Αθήνα, μαζί με την επιτροπή που έχουμε συστήσει για τη διεκδίκηση λύσης στο ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε με τα επιτραπέζια ροδάκινα και στα νεκταρίνια. Σε λίγη ώρα έχει προγραμματιστεί συνάντησή μας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη σύμφωνα με τη συλλογική απόφαση που πήραμε όλοι οι φορείς, πρόσφατα, σε σύσκεψη που συγκάλεσα στη Βέροια.


Μια παρόμοια σύσκεψη συγκαλεί αυτή την ώρα και στην Έδεσσα, η αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, μετά και απο συνεργασία που είχαμε αλλά και μετά από την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην Πέλλα θα ενημερωθώ από τη συνάδελφο και θα τα μεταφέρω επίσης στον υπουργό.


Το πρόβλημα που προέκυψε είναι πολύ σοβαρό, οι ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες στη συγκομιδή και στη διάθεση του προϊόντος δεν μπορούσαν να προβλεφθούν στην έκτασή τους και χρειάζεται άμεση λύση εδώ και τώρα. Ο αγώνας είναι κοινός, δεν χωράει μικροπολιτική (ιδίως εποχική), ούτε μεμψιμοιρία. Κι αυτό κάνουμε έχοντας πάντα ενήμερο και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος έμπρακτα στέκεται εξαρχής στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματός και στην ανάπτυξη της αγοράς των τοπικών αγροτικών προϊόντων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε