«Καραμπόλες» στα ψηφοδέλτια λόγω ποσόστωσης... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

«Καραμπόλες» στα ψηφοδέλτια λόγω ποσόστωσης...


Σε μπελάδες έχουν βρεθεί τα κόμματα λόγω της ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν πολλοί κατάλληλοι υποψήφιοι από το...
ένα φύλο και αντιθέτως έλλειψη υποψηφίων από το άλλο. Ήδη, παρατηρούνται διάφορα κενά και τα επιτελεία των κομμάτων αναζητούν λύση.

Σημειώνεται ότι η ποσόστωση, υποχρεώνει τα κόμματα να περιλαμβάνουν στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας κατά 40% γυναίκες.

Όπως είχε γράψει από την Κυριακή η Realnews, τέτοιο πρακτικό πρόβλημα αντιμετώπιζε η ΝΔ καθώς λόγω της ποσόστωσης των γυναικών έπρεπε να κοπούν δυο υποψήφιοι - άνδρες που είχαν ήδη ανακοινωθεί στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια της Β Αθήνας. Η Realnews από την Κυριακή έγραφε πως θα κοπούν πρόσωπα που έχουν στενά σχέσεις με την Πειραιώς και μπορούν να διευκολύνουν την ηγετική ομάδα

Στον Βόρειο Τομέα, έμεινε τελικά εκτός ψηφοδελτίου ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, η υποψηφιότητα του οποίου είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Γραφάκος ανέλαβε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στον Νότιο Τομέα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα κοπεί αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Σημειώνεται ότι στον Νότιο Τομέα έχουν ανακοινωθεί οι εξής υποψήφιοι:Νίκος Δένδιας, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Καραμανλή, Χάρης Θεοχάρης, Γρηγόρης Ψαριανός, Διονύσης Χατζηδάκης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Ρένα Βασιλάκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννης Καλλιάνος, Βασίλης Σπανάκης, Τάσος Γαϊτάνης, Ντόρα Πάλλη, Ιωάννα Γκελεστάθη, Βασίλης Ανδρικόπουλος, Εμη Λιβανίου, Τέλης Αϊβαλιώτης, Καίτη Ρηνάκη-Αντωνάκη.

Αντίστοιχα "σταυρόλεξα" για δύσκολους λύτες και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό το παράδειγμα της Κοζάνης. Εκεί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να εντάξει τον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη. Όμως λόγω της γυναικείας ποσόστωσης, δεν χωρά και για να γίνει η μετεγγραφή πρέπει να μην είναι υποψήφιος ένας από τους εν ενεργεία βουλευτές. Η Κουμουνδούρου φέρεται να ζήτησε από έναν βουλευτή της να μην είναι υποψήφιος, όμως εκείνος αρνήθηκε και τώρα έχει στο τραπέζι η ιδέα να γίνει... κλήρωση από το κόμμα για να αποφασιστεί ποιος εν ενεργεία βουλευτής θα μείνει εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες