Κτηματολόγιο: Παράταση για όλες τις περιοχές της Ελλάδας ζητά η ΕΝΠΕ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Κτηματολόγιο: Παράταση για όλες τις περιοχές της Ελλάδας ζητά η ΕΝΠΕ


Την παράταση της προθεσμίας δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για όλες τις εντασσόμενες περιοχές της χώρας, ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Συγκεκριμένα, με σχετική επιστολή του προέδρου της ΕΝΠΕ στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, που κοινοποιείται και στη διοίκηση «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.), ζητείται να παραταθούν οι ημερομηνίες τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου 2019.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τόσο λόγω των πρόσφατων εκλογών εξαιτίας των οποίων τα Δικαστήρια και τα Υποθηκοφυλακεία δεν λειτούργησαν για είκοσι μέρες αλλά και λόγω των προσεχών εθνικών εκλογών, υπάρχει ανάγκη «γενναίας» χρονικά και «καθολικής» παράτασης.

Ένας από τους επιπλέον λόγους που επικαλείται η ΕΝΠΕ, είναι διότι «η υποβολή δηλώσεων, ιδίως σε αγροτικές περιοχές, παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσχέρειες καθώς αφορά, σε πληθώρα περιπτώσεων, δήλωση δικαιωμάτων με αιτία κτήσης την κληρονομιά, όπου οι δικαιούχοι που έχουν αποκτήσει με κληρονομιά από τους προγόνους τους ακίνητα, δεν έχουν συντάξει και μεταγράψει πράξη αποδοχής κληρονομιάς οι ίδιοι ή και οι απώτεροι δικαιοπάροχοι κ. α.», όπως αναφέρει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες