Τάσος Μπαρτζώκας: Να δοθεί προκαταβολή άμεσα για τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Τάσος Μπαρτζώκας: Να δοθεί προκαταβολή άμεσα για τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις

Να δοθεί προκαταβολή άμεσα για τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις

Οι αγρότες της Ημαθίας μετά τις πρόσφατες σφοδρές χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν σχεδόν το σύνολο του Νομού, βιώνουν την καταστροφή. Είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και αδυνατούν να καλύψουν όχι μόνο τα βασικά έξοδα για τις καλλιέργειές τους, αλλά και αυτά της διαβίωσής τους.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να μην εγκαταλειφθούν στο έλεος του Θεού και να αναληφθούν επιτέλους οι πρωτοβουλίες, που θα συμβάλλουν στην ανακούφιση τους.

Είναι ζήτημα επιβίωσης των παραγωγών και των οικογενειών τους να δοθεί προκαταβολή προς τους πληγέντες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις και οι διαδικασίες για τις καταβολές των αποζημιώσεων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περιμένουν 8 και 9 μήνες για την καταβολή του 70% της ζημιάς τους και του υπολοίπου σε δόσεις μετέπειτα, όπως είθισται να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια εκ μέρους του ΕΛΓΑ. Την ίδια στιγμή 50 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα από τις ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων των αγροτών, βρίσκονται από τον Απρίλιο του 2015 στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς ποτέ να έχουν δοθεί σαφείς εξηγήσεις.

Η μείωση του αγροτικού εισοδήματος έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες δενδροκαλλιεργητές, που ήδη είναι αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, του κόστους παραγωγής και της υπερφορολόγησης. Οι δενδροκαλλιεργητές και οι οικογένειες τους δεν αντέχουν άλλο. Ηθέσπιση προκαταβολήςμπορεί να είναι μια ανάσα για τους αγρότες. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία αύριο κιόλας!   

Τάσος Μπαρτζώκας

Πολιτευτής Ημαθίας ΝΔ - Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες