Γιάννης Παπαγιάννης:Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στο φράγμα

Αν και πολύ κοντά στην πόλη της Βέροιας το Φράγμα του Αλιάκμονα, μνημείο φυσικού κάλλους, περιμένει ακόμη τη 'δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης' και την 'επένδυση σε έργα υποδομής' που εξήγγειλε στους περίφημους Άξονες του για την ύπαιθρο και τις τοπικές κοινότητες ο νυν δήμαρχος. 

Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Η πλήρης εγκατάλειψη της περιοχής εδώ και χρόνια, η παντελής απουσία υποδομών, μαρτυρούν την εξοργιστική αδιαφορία της δημοτικής αρχής να αναδείξει το Φράγμα σε κορυφαίο σημείο αναφοράς για τη Βέροια και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ποταμού με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να αναβαθμίσει την περιοχή σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, με προφανή, πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Εμείς έχουμε προχωρήσει ήδη στην κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου για να ανατραπεί η μίζερη εικόνα της παρακμής. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός πρότυπου οικολογικού-τουριστικού πάρκου με μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες του χώρου. 

Προχωρούμε στον οργανωμένο, συστηματικό καθαρισμό του ποταμού από σκουπίδια και μπάζα. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων (ιππασία, ράφτινγκ, κανόε καγιάκ, πεζοπορία κτλ.) ώστε να ενισχύσουμε έμπρακτα εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 

Ακόμη βάζουμε τέλος στο αίσχος της γέφυρας όπου οι πεζοί κινδυνεύουν καθημερινά, περνώντας από ένα στενό πέρασμα, δίπλα στα αυτοκίνητα, με την κατασκευή μιας νέας πεζογέφυρας. 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατούμε υποβαθμισμένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του ευλογημένου τόπου. Έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε!

 

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας 

"Δικαίωμα για νέα Βέροια" 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια