Απαλλαγή από τον ΦΠΑ ζητούν οι δικηγόροι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Απαλλαγή από τον ΦΠΑ ζητούν οι δικηγόροι


 
Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ και την μετάπτωση συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε κατώτερο συντελεστή. Ξέχασε όμως και πάλι τους Δικηγόρους, τονίζουν οι δικηγόροι.

Η... 

 
 
 
Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων καλεί την Κυβέρνηση και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, στο πλαίσιο της νομοθέτησης των εξαγγελθέντων μέτρων ελάφρυνσης να θεσμοθετήσουν την απαλλαγή των δικηγόρων από το ΦΠΑ για τις δικαστηριακές υπηρεσίες, άλλως την μείωση του συντελεστή στη χαμηλή κλίμακα, δεδομένης και της ευχέρειας που παρέχει το νέο σχέδιο οδηγίας της Ε.Ε για τον ΦΠΑ καθώς επίσης και την επέκταση του ορίου προαιρετικής απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ, σύμφωνα και με την σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης στο πλαίσιο του συμπληρωματικού Μνημονίου.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι «η απαλλαγή από τον ΦΠΑ ή η μετάπτωση του συντελεστή σε χαμηλότερη κλίμακα αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς μειώνει το κόστος των δικαστηριακών υπηρεσιών και διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών, ιδίως των οικονομικά αδυνάμων, στη Δικαιοσύνη. Περαιτέρω, προτείνεται η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος άλλως να είναι κλιμακούμενο ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια κάθε υποχρέου.

Αναμένουμε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση επί των άνω θεμάτων και να προωθήσουν σχετικές τροπολογίες, κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων στη Βουλή».

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες